Pe val sau nu la Salonul Nautic Internațional București ediția a IV-a

Home « Evenimente « Expozitii

Salonul Nautic Internațional București a ajuns la cea de-a patra ediție, iar anul acesta și-a propus să prezinte noutățile din piața nautică românească. Târgul a durat 5 zile, între 29 februarie și 4 martie și a avut prezenți numeroși reprezentanți. Fie că vroiai să optezi pentru un curs de navigație, să închiriezi o barcă pentru o vacanță inedită, să îi aduci propriei bărci dotări noi, accesorii și echipamente de ultimă generație sau erați în căutarea bărcii visurilor dumneavoastră, fiecare stand oferea ceva inedit. Noi va facem rezumatul!

Atmosfera din prima zi de la SNIB a fost una de vacanță. Vizitatori, nici prea mulți nici prea puțini, cumpărători, mai deloc. Cei care au animat expoziția au fost în mare parte cei care își prezentau marfa.  Astfel, dacă la categoria bărci puteai alege de la yachturi-bijuterii la caiace, ambarcațiuni gonflabile, bărci de pescuit și veliere, au existat însă și standuri pentru iubitorii de sporturi nautice extreme, atât cu prezentare de produs, cât și cu oferte de rafting sau wakebording.  

Regina balului: Swift Trawler 34 by BeneteauName

Dar cum era de așteptat, fiecare Salon Nautic își are propria regină a balului. Anul acesta, domnița de 11 metri și 425 CP a fost prezentată de Nautic Life. Swift Trawler s-a prezentat cu niște proporții irezistibile,  cu o formă care îi permite să accepte orice marea îi oferă și ... foarte mult spațiu la bord. Ambarcațiunea nu este o noutate pe piață, dar a fost cu certitudine cel mai frumos și mai scump yacht prezent la Salonul Nautic Internațional București din 2012.

Rebranding Delta Dunării

La evenimentul de deschidere a fost prezent chiar și celebrul fost mare sportiv Ivan Patzaichin, care și-a prezentat noua sa creație, canotca. Ce este canotca? Nu știți? O canoe ca o lotcă, un produs exclusiv românesc care preia tradiția marangozilor, meștesugarii bărcilor de lemn din Delta Dunării și îi aduc valoare prin liniile dinamice ale unei canoe.Name

După un scurt interviu al campionului am aflat că există patru tipuri de canotca Patzaichin, cu prețuri cuprinse între 1.800 -5.400 de euro, în funcție de dotări. Canotca Rowmania are 4.9 m lungime, 0.87 m lațime, cu o greutate între 40-55 kg, construită din lemn de brad pentru 3 persoane, a cărui mod de propulsie este fie la rame, fie la pagaie. “Este cel mai potrivit mijloc de a traversa canale înguste și ape din ariile protejate. Concepută pentru turiștii în căutare de oaze de liniște, Canotca Rowmania contribuie la revitalizarea meșteșugului tradițional de realizare a bărcilor și este recomandarea noastră pentru echiparea parcurilor și zonelor de agrement” este prezentarea pentru vedeta standului. Din această vară este posibil să vedem și la București nu numai în Deltă canotca Ivan Patzaichin. Există un proiect în care râul Dâmbovița ar putea fi populat cu astfel de ambarcațiuni pentru agrement. Dacă va apărea și în formă fizică, rămâne insa de văzut.

Ce ne-a atras atenția

Salonul Nautic Internațional București a fost primul eveniment de acest gen la care am participat, așa că nu putem folosi termeni de comparație cu anii precedenti. Numărul mic de vizitatori în timpul petrecut la târg, în două zile diferite și la ore diferite ne-au surprins. Ne așteptam să vedem mai multă agitație, măcar pentru sesiunile foto cu ambarcațiuni pe care unii dintre noi nu ni le vom putea permite niciodată.Name

Totuși, în topul preferințelor noastre a intrat jet-board-ul, o jucărie nautică extrem de interesantă care îți oferă multă adrenalină. Sperăm să ajungem să închiriem cât de curând o astfel de jucărie. Apoi, ne-a plăcut extrem de mult prezentarea celor de la High Sports despre wakebording pe care o puteți citi în secțiunea Sport - Inedit. Ni s-a părut fascinat că în zece minute poți învăța un sport extrem. Cu siguranță vom încerca și noi. Și nu în ultimul rând, am fost impresionați de Ivan Patzaichin. Îl admiram pentru rezultatele deosebite în sportul românesc, atât ca participant cât și ca antrenor, însă ceea ce își propune pentru rebranding-ul Deltei Dunării și promovarea eco-turismului, ni se pare de-a dreptul fascinant.

Sursa foto: salonulnauticbucuresti.ro

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement