Ivan Patzaichin, cu canotca pe Dâmbovița (foto)

Home « Evenimente « Expozitii

Apă, soare, competiție și plimbări relaxante pe Dâmbovița cu canotca. Ce ți-ai putea dori mai mult de la o zi de sâmbătă, care a adunat laolaltă zeci de bucureșteni și sportivi nautici, în frunte cu celebrul Ivan Patzaichin? Da, weekend-ul trecut Bucureștiul s-a transformat într-o adevărată oază de informare și relaxare pentru pasionații sportului nautic și al turismului acvatic. Asta pentru că Dâmbovița a devenit navigabilă, bucureștenii putând să experimenteze, unii pentru prima oară, plimbatul cu canotca pe apă. O zi cu evenimente plăcute, pe care oamenii le-au împărțit cot la cot cu fostul campion olimpic la canoe, românul Ivan Patzaichin.

Iar dacă organizarea a fost impecabilă, vremea clar a ținut să-i bucure pe toți participanții. Asta pentru să sâmbătă soarele a strălucit dis de dimineață mai tare ca niciodată, ținând cont că a fost o zi de toamnă cu temperaturi destul de scăzute. Evenimentul a început la ora 10.00 cu o competiție sportivă de canotcă, pe care bucureștenii au admirat-o cu nerăbdare. Spun nerăbdare pentru că în urma startului competițional, au urmat plimbările libere cu bărcile pe Dâmbovița.

Steaguri personalizate pe întregul traseu

În timp ce unii s-au adunat pe aleea de la Unirii spre Biblioteca Națională să vadă competiția să să-l privească pe canotcul român Ivan Patzaichin în carne și oase, alții s-au strâns pentru a testa apele Dâmboviței la propriu. Nu au fost foarte mulți oameni care s-au înghesuit că închirieze o ambarcațiune pentru a naviga pe Dâmbovița, însă cei care au făcut-o au apreciat din plin momentul. Apa a fost calmă, coechipierii de traseu din cei mai pricepuți, iar organizarea a fost un îndemn la sport nautic. Asta pentru că pe tot parcursul traseului organizatorii au montat steaguri albe pe care erau inscripționate cuvinte precum „sport”, „agrement”, „Rowmania”, „canotcă” s.a.

Relaxare educațională pentru copii

Cei mai mulți, care s-au încumetat să iasă pe apele Dâmboviței cu cantoca, au fost familiile cu copii și oamenii de peste 70 de ani. Mulți au optat pentru această distracție de weekend privind-o ca pe o relaxare educațională pentru cei mici! Asta pentru că micuții nu doar că s-au distrat copios pe apă, dar și-au exprimat curiozitățile cu o mulțime de întrebări. Și, cine știe, poate unii dintre ei chiar vor vrea să ducă mai departe tradiția acestui sport, aflat la început: plimbarea cu canotca. Cu trecerea timpului, cozile pe ponton s-au tot mărit, oamenii așteptând la rând să fie plimbați de vâslașii cu experiență. Iar unii dintre ei stăteau pe ponton cu aparatele foto în mână, pentru a-și poza copiii cu vestele de salvare în timp ce se întorceau din mica expediție nautică.

De vorbă cu Ivan Patzaichin

Iar printre motivele de participare la eveniment a fost și prezența lui Ivan Patzaichin. Mulți românii au venit special pentru a-l vedea pe sportiv, care a oferit câteva autografe și a făcut declarații pentru televiziunile aflate la eveniment. În plus, fostul campion olimpic la canoe a comunicat cu navigatorii fără experiență, dându-le indicații privind cârmuirea canotcii. O ambarcațiune care s-a dovedit extrem de practică și ușor de manevrat. „Dacă nu încerci nu realizezi care e senzația de a te plimba pe apă și a avea contact direct cu natura!” a spus Ivan Patzaichin într-un interviu acordat Antenei3.

Evenimentul este parte din programul realizat de Ivan Patzaichin - „Conecteaza-te la natura” și se va derula până pe 5 noiembrie. În cadrul proiectului urmează să se desfășoare diferite proiecte pentru redescoperirea Dâmboviţei, în cadrul cărora oamenii pot veni pe Dâmbovița pentru câteva momente de recreere, sport nautic sau artă. Așadar, dacă ați ratat primul eveniment, încercați să vă faceți timp pentru următoarele. Chiar merită!

Gina Rotaru

Foto: captură Antena3.ro

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement