Cel mai înalt brad plutitor din lume (video)

Home « Evenimente « Expozitii

WOW! Brazilienii știu cum să petreacă... și să atragă turiști! Au lansat pe apă, cel mai înalt brad plutitor din lume! O structură impresionantă, o imagine impunătoare și un foc de artificii uluitor. Sunt doar trei dintre ingredientele unei lansări cu răsunet pe plan mondial, al sezonului sărbătorilor de iarnă! Evenimentul a avut loc în orașul carnavalelor, Ria de Janeiro, și a strâns laolaltă 100.000 de persoane. Cum a decurs lucrurile? Stai să vezi distracția în imagini... fierbinți de lucitoare!

Rio de Janeiro a marcat începutul sezonului sărbătorilor de iarnă cu lansarea celui mai înalt și impresionant pom de Crăciun din întreaga lume! Este plutitor, măsoară 85 de metri înălțime și are instalații cu peste 3 milioane de globuri lucitoare, care au fost aprinse pentru prima oară sâmbătă, în fața a peste o sută de mii de persoane! Reacția: imaginile au făcut înconjurul lumii!

Ceremonie cu explozie de artificii

Laguna Rodrigo de Freitas , din Rio de Janeiro, a fost gazda evenimentului, care a strâns peste 100.000 de persoane, localnici și turiști! Nici nu-i de mirare! Mărimea bradului, fie el și fără luminițe, impresionează de la distanță. Nu este un pom de Crăciun natural, ci este realizat cu ajutorul unei structuri plutitoare, de 543 de tone și 85 de metri înălțime, decorată din cap până-n picioare cu instalații electrice, pe care se regăsesc peste 3 milioane de becuri de toate culorile posibile. Culori care au strălucit de la kilometri distanță în momentul aprinderii instalației!

Un eveniment impresionant, urmat de o explozie de artificii, care au izbucnit una câte una din ramurile stufoase ale bradului, timp de 8 minute. Perioadă în care cerul a devenit multicolor, lăsând publicul cu gura căscată. Iar toate acestea s-au petrecut pe un fundal muzical impresionant: piesa „Cele patru anotimpuri” de Vivaldi, cântată de Roberto Frejat și Costa Gal, împreună cu o orchestră. Un spectacol de lumini și muzică de calitate bine organizat, care va rămâne imprimat în inimile tuturor celor care au avut șansa să simtă întreaga manifestație live.

Brad de Crăciun cu Record Mondial

Primul pom de Crăciun de această dimensiune (85 de metri) a fost construit tot în Rio de Janeiro, în anul 1996, devenind imediat una dintre atracțiile turistice de top ale lumii. Motiv pentru care autoritățile au transformat construcția și momentul aprinderii instalației luminoase, ca simbol al începerii sezonului de sărbătoare, într-o tradiție. O tradiție care a dobândit aceeași influență turistică precum Carnavalul de la Rio, care atrage annual milioane de oameni.

Bradul plutitor din Brazilia, organizat de Crăciun, este oficial cel mai mare din lume, o arată recordurile din Guinness Book. Autoritățile braziliene spun că bradul va atrage pe puțin un milion de vizitatori până în 6 ianuare, când luminile se vor stinge. Tu te vei număra printre ei?

Gina Rotaru

Foto: www.metro.co.uk

 

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement