Acvariul Herăstrău – prețuri și atracții

Home « Evenimente « Expozitii

În sfârșit, s-a deschis și în Capitală! Nu doar constănțenii se bucură de acvarii cu specii deosebite de pești! Un acvariu de mari dimensiuni și-a făcut loc în Parcul Herăstrău din Capitală, devenind atracție de top pentru copii! În mijlocul vegetației naturale din Parcul Herăstrău, pe lângă leagăne, parcuri amenajate pentru copii și distracții de agrement, și-a făcut loc Reef Aquarium. Unul dintre cele mai mari acvarii din București, care este împărțit în două sectoare specializate în animale marine și recife de corali!

Acvariul Herăstrău este împărțit în două pavilioane cu tematică diferită. Turiștii pot admira de la apropiere rechini, pești îngeri, pești fluture, recif de corali și multe alte minunății marine în zeci sau poate sute de culori. Asta pentru că acvariul dețin în totalitate nu mai puțin de 300 de specii de pești multicolori, 100 de specii de corali și nevertebrate și peste 100 de specii de plante marine de mici și mari dimensiuni. Acvariul nu e foarte departe de la intrarea Charles de Gaulles! Cele două pavilioane au fost amenajate exact în locul fostelor pavilioane cu specii de flori, chiar la marginea scărilor principale care duc spre Lacul Herăstrău! Odată ajunși la intrarea Charles de Gaulles, mergeți pe aleea principală drept înainte și este imposibil de ratat!

Rechini la milimetru

Entuziasmul te lovește încă de la intrare, iar inima îți tresare când dai cu ochii de rechini! Specii deosebite, care au fost aduse special pentru admirația turiștilor pasionați de animale marine. Îi poți privi îndeaproape fără teama de a fi mușcat. Acvariile sunt foarte solide, iar animalele marine nu par violente. În același pavilion, alături de rechini, se poate admira frumusețea și unicitatea a peste 300 de specii de pești, care mai de care mai voi colorați. Iar dacă pasiunea te duce către recif de colari și plante marine, acvariul are o secțiune specială numai cu exponate care îți atrag atenția încă de la intrare. Asta pentru că ești lovit de multitudinea de culori izbitoare în apa limpede precum cristalul. Este o experiență plăcută și relaxantă in Acvariul din Parcul Herăstrău, de care se bucură în mod repetat nu doar copiii, ci și părinții sau bunicii.

Taxe de intrare

Cât despre prețuri, nu avem aceleași cuvinte de laudă ca la design și amenajare. Sunt destul de piperate pentru nivelul salariului mediu pe economie. Adulții plătesc 10 ron pentru intrare, iar pentru copiii care au depășit vârsta de trei ani, prețul este de 8 ron. Copiii sub trei ani au intrarea gratuită, iar elevii, studenții și pensionarii trebuie să scoată din buzunare aceeași sumă cerută și copiilor de patru sau cinci ani: 8 ron. Acvariul este deschis publicului zilnic între 10.00-18.00, iar de 1 iunie va fi deschis non-stop.

Gina Rotaru

Foto:Herastrauparc.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement