Acvariile - opere de arta

Home « Evenimente « Expozitii

Acvariile sunt deosebite, dar uneori trebuie să ne întrebăm, "De ce incomodează?". Sunt scumpe, greu de mutat şi trebuie alocată o tonă de timp şi energie pentru a le întreţine.

 

Chiar se merită un astfel de "bibelou" în propria locuinţă? Totul se reduce la gust, presupun, dar un fapt absolut inevitabil este că acvariile sunt pur şi simplu superbe. Cu toţii am văzut acvarii, dar cei mai mulţi oameni nu înţeleg cu adevărat cât de frumoase pot fi acvariile.

The International Aquatic Plant Layout Competition (IAPLC) este un eveniment anual la care sunt invitate persoane din toată lumea, cu spirit creativ, capabile să creeze adevărate opere de artă, care, de fapt, sunt acvarii.

 

“Karst” — Zeng Qing Jun, China

Roci, stânci, muşchi - sunt laitmotivul acestui acvariu luminos. Peştii în nuanţe de roşu şi albastru par adevărate explozii de culoare în această scenă aparent însorită. Juriul a fost cucerit de modul în care s-a reuşit crearea de note strălucitoare în colţul din stânga al acvariului, ca şi cum ar fi lumina unui soare îndepărtat. Îţi mai trebuie câţiva nori şi un benoclu...şi ai putea confunda aceşti peşti cu păsările care "dansează" în aer.


Name
 

“The View” — Yutaka Kanno, Japonia

Verdele este cu siguranţă culoarea predominantă în acest acvariu, dar o serie de galben, roşu şi alb adaugă un pic de varietate panoramei. Fundalul negru oferă un puternic contrast cu peştii şi plantele colorate. Dacă nu am vedea peştii plutind prin centrul acvariului, probabil am crede că aceasta este o imagine dintr-un parc.

 

Name

 

“Loess Plateau” — Zhang Jian Feng, Macau
 

Platoul de loess se află în China, dar când mă uit la acest acvariu, primul lucru care îmi vine în minte este Marele Canion. Acesta arată ca ceva direct din Colorado şi Rocky Mountains. Sunt uimită de cât de bine a reuşit creatorul să construiască fundalul acestei piese. Lumina galbenă îl face să arate ca şi cum soarele abia răsare în acest peisaj stâncos.

 


Name
 

"Forest Scent” — Paul Boutin, Rusia

Nu, ce vedem nu este o imagine a unei păduri. Este un acvariu real. Arta cu care a fost făcută această piesă este atât de precisă şi superbă, încât este greu de descris în cuvinte. Este atât de bine că trebuie să încerc să-mi conving mintea că nu este o pădure reală. Cine ar fi crezut vreodată că plantele ar putea fi cea mai frumoasă atracţie a unui acvariu?

 

Name

 

 

 

Irina B.

sursa foto: okeanosgroup.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: acvarii, acvariu, peste, pesti colorati
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement