România participă la Universiada de vară 2013

Home « Evenimente « Concursuri

 

Veste îmbucurătoare pentru România! 103 sportivi români vor participa la Universiada de vară 2013, din Rusia. Universiada de vară 2013 se va desfășura în perioada 6-17 iulie la Kazan (Rusia)! Evenimentul este unul foarte importanta atât pentru români, fiind una dintre competițiile în care țara noastră trimite cea mai numeroasă delegație.

Delegația cu care România va participa la competiția sportivă va fi de 140 de persoane, dintre care 103 sportivi. Aceștia vor concura la 12 discipline sportive, în funcție de pregătiri, au anunțat cei de la Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Anul acesta România se mândrește cu cea mai mare delegație din 1981 încoace. La acea dată, Universiada de vară fusese organizată la Bucureşti. Competiția de anul acesta va strânge laolaltă peste 10.500 de sportivi din 162 de ţări, care se vor întrece la 27 discipline sportive. Delegaţia României pleacă vineri la Kazan cu o cursă charter Tarom. 

103 sportivi români și 12 competiții

Finanţarea acţiunii care se ridică la 220.000 euro este asigurată de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Federaţia Sportul Şcolar Universitar. Instituția deţine competenţa exclusivă pentru reprezentarea României la competiţiile oficiale organizate sub egida federaţiilor internaţionale ale sportului şcolar şi universitar.

Sportivii români vor concura la atletism (feminin+masculin), baschet (masculin), gimnastică artistică (masculin), şah (feminin+masculin), haltere (feminin+masculin), înot (feminin+masculin), judo (feminin+masculin), scrimă (feminin+masculin ), tenis de masă (feminin), rugby în VII (masculin), sambo (masculin) şi lupte (feminin+masculin). Delegaţia României, condusă de Claudia Georgescu, directorul Federaţiei Sportului Şcolar Universitar, are ca obiectiv clasarea între primele 20 de naţiuni în clasamentul pe medalii.

Printre cei mai titraţi sportivi români care fac deplasarea la Kazan se numără atletele Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret, Bianca Perie, campioană mondială şi europeană de junioare, gimnastul Marius Berbecar, medaliat cu argint la paralele la Universiada din 2011, scrimera Simona Pop, medaliată cu argint la Europenele de la Zagreb cu echipa de spadă a României, halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat european, anunță Agerpress printr-un comunicat de presă. 

Gina R.

Foto: www.swimming.ro

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: Romania, Universiada de vara, Universiada de vara 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement