Rezultatele Regatei BMW la yachting 2013

Home « Evenimente « Concursuri

Agitație mare în weekend la Constanța! Pasionații de yachting au putut asista la una dintre cele mai așteptate competiții ale anului: Regata BMW 2013. Pregătirile au început vineri încă de la orele dimineții, când competitorii s-au așezat la lunia de start, oferind un spectacol de zile mari prin procedeele urmate și frumusețea ambarcațiunilor. Startul a ținut cu sufletele la gură zeci de oameni, iar finalul a fost urmat de o ceremonie de premiere emoționantă.

BMW Regatta face parte din Cupa McCANN, iar evenimentuldin weekend a fost cea de-a doua etapă a ediției. Următoarele competiții vor avea loc în lunile iulie și august. Competiția de anul acesta a fost organizată de trei giganți din lumea yachtingului. Pentru ca toate lucrurile să se desfășoare ca la carte, în condiții de siguranță, Yacht Club Regal Roman (cel mai vechi club de yachting din România), împreună cu Life Harbour (cea mai mare marină privată şi singura din România care oferă servicii integrate de yachting) şi Black Sea Sailing (Asociaţia Proprietarilor de Ambarcaţiuni) au pus la funct fiecare detaliu al organizării. Ce a ieșit și cine au fost competitorii care au urcat pe primele trepte ale podiumului?

O cursă de 20 de ambarcațiuni

Competiția de yachting a constat într-o cursă offshore care a pornit din portul Tomis din Constanța, s-a ajuns la Platformele de foraj marin şi s-a făcut un retur pe un traseu de o lungime de aproximativ 39 mile nautice x 2, pentru ambarcaţiunile înscrise la clasa Racer, anunță www.telegrafonline.ro. O cursă cu aceeași locație de pornire, însă cu un retur pe o lungime de aproximativ 19 mile nautice x 2, a fost realizată ambarcaţiunile înscrise la clasa Cruise.

La linia de start s-au prezentat 20 de ambarcaţiuni, ale căror echipaje și-au pus la bătaie toată experiența și îndemânarea dobândită în decursul multor ani de navigație pentru a obține locul fruntaș pe podiumul câștigătorilor. După o cursă de-a dreptul spectaculoasă, la clasa Racer ambarcaţiunea Alexandra s-a clasat pe primul loc, fiind urmată de ambarcațiunile Simina şi Life. La clasa Cruiser, ambarcațiunea Benga a fost declarată câștigătoare, după ce a devansat ambarcațiunile Denlille Havfrue şi Esperanţa. Datorită organizării, evenimentul de anul acesta a fost un real succes, echipele dând mâna la linia de finiș, indiferent de poziția pe care au fost clasate.

Acesta nu este singura competiție de yachtul care va avea loc anul acesta la Constanța. Celelalte trei etape din cadrul Cupei McCann 2013 se vor desfăşura pe întreaga perioadă a verii, după următorul program: Regata Beneteau Nautic Life (19-21 iulie), Regata „Ziua Marinei” (15-18 august) şi Regata Callatis (30 august - 1 septembrie).

Gina R.

Foto: incomemagazine.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement