Regatta BMW-Beneteau, în Mangalia

Home « Evenimente « Concursuri

Pasionați, pregătiți-vă! Începe o nouă rundă de competiții de yachting. Cea de-a treia etapă a Cupei McCann 2013 - Regatta BMW-Beneteau – va avea loc în perioada 19-21 iulie. Evenimentul este organizat de Life Harbour și va avea startul de la Marina Limanu (Judeţul Constanţa).La linia de start sunt așteptate echipajele ale yachturilor cu vele Race şi Cruise, cu aproximativ 10 membri. Deschiderea oficială a competiției va avea loc vineri seara, iar sîmbătă vor începe cursele.

Așadar, dacă ești tentat, ai timp să dai o fugă până în Mangalia, pentru o mini-vacanță de weekend. Regatta BMW-Beneteau este parte a Cupei McCann, o competiţie de yachting cu cea mai mare anvergură din România. Evenimentul este organizat anul acesta de Asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni „Black Sea Sailing” în colaborare cu Yacht Club Regal Român şi LifeHarbour-NauticLife. La linia de start se vor alinia echipaje de renume ale velierelor de la clasele Race şi Cruise. Va fi o adevărată nebunie, în care emoția și entuziasmul îi va suprinde și pe privitori.

Adrenalină pe trei zile

Programul Regatei BMW-Beneteau începe în seara zilei de vineri, 19 iulie, cu procedura standard de înregistrare a participanţilor, urmată de şedinţa tehnică. Cursele vor avea loc sâmbătă, 20 iulie, şi duminică, 21 iulie, în zona de coastă dintre Vama Veche şi Capul Tuzla, iar traseele cu lungimi cuprinse între 3 şi 30 de mile promit să facă cursele deosebit de spectaculoase.

Sâmbătă seara este programată agapa tradiţională a navigatorilor (saling party), prilej de socializare, relaxare şi distracţie a participanţilor, eveniment ce va avea loc în incinta Marinei LifeHarbour Limanu, potrivit unui comunicat de presă remis de Agerpres. Atmosfera va fi întreţinută de un concert live, susţinut de Corina, ce va putea fi urmărit atât de pe mal cât şi direct de pe yachturi.

În plus, participanţii se vor putea bucura de un show de lumini, demonstraţie de coktail-uri, bufet suedez şi alte surprize. Festivitatea de premiere este programată duminică, 21 iulie, de la ora 17,00. Primii trei clasaţi la fiecare din cele două clase de concurs vor primii cupe, medalii, diplome şi premii in echipamente electronice de sailing.

Cupa McCann-Erickson include cinci regate, desfăşurate în perimetrul Vama Veche şi Platformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis şi Marina LifeHarbour Limanu. Următoarele două etape de regate se vor defășura în perioadele 15-18 august (Regata Ziua Marinei - Constanţa/Eforie/ Mangalia YCRR&NL) şi 31 august-1 septembrie.

Gina R.

Foto: www.charterworld.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement