Regată pe Lacul Herăstrău

Home « Evenimente « Concursuri

Pentru pasionații de concursuri nautice cu veliere de diferite dimensiuni se pregătește un nou concurs la sfârșit de aprilie. Unde ? În plămânul verde al frumosului București, pe Lacul Herăstrău. Până la cursa propriu-zisă, Nautica Magazine vă oferă toate detaliile !

Concursul care a avut loc în weekend-ul 28-29 aprilie a fost deschis ambarcațiunilor claselor Optimist, 470, Laser și Zoom 8. Pentru cunoscători, aceste detalii sunt cunoscute, însă noi facem traducerea pentru cei mai puțini avizați.

Clasa "Optimist", cea mai mică clasă recunoscută ca atare, este destinată celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani și constituie primul pas pe drumul spre practicarea yachtingului.

Clasa 470 – această clasă dispune de bărci cu lungimea de 4.70 metri, fiind foarte populară în rândul școlilor de sailing și a concurenților individuali. Avantajul major al acestei clase este ușurința cu care poți manevra ambarcațiunea cu monococă.

Clasa Laser – este reprezentată de velierele de dimensiuni mici, de același fel, conduse de una sau două persoane (rareori) și este una dintre cele mai cunoscute clase de competiție în yachting din lume.

Clasa Zoom 8 – este considerată o clasă de trecere între Optimist și Laser, adresată tinerilor care nu vor să concureze încă la clase mai avansate, dedicate în special adulților (Laser, 470).

Înscrierile la Cupa 1 Mai au loc până la data de 28 aprilie, iar formularul se găsește pe site-ul Federației Române de Yahting, la secțiunea Competiții. Organizatorii au anunțat că nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Programul oficial al competiției Cupa 1 Mai începe sâmbătă, 28 aprilie 2012, ora 09:00, iar de la ora 12:00 se va desfășura competiția propriu-zisă. Sunt programate câte șase curse din care trebuie să se desfăşoare minim patru pentru omologarea concursului. Totodată, organizatorii susţin că sunt prevăzute câte trei curse pentru fiecare zi de concurs, iar dacă comitetul de cursă va considera necesar se pot ține până la patru curse.

Competiția este organizată de Yacht Club București în colaborare cu Clubul Sportiv Balkan și Clubul Sportul Studențesc, unde se găsește secretariatul evenimentului. 

Nautica Magazine va reveni cu detalii inedite despre această cursă. Până atunci, vânt bun !

Sursa foto: fry.ro

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement