Regata Neptun și-a ridicat ancora la Mangalia

Home « Evenimente « Concursuri

Competiție, echipaje profesioniste și yachturi cu motoare puternice. Este Regata Neptun, ultima din cadrul Trofeului Black Sea Saling din acest sezon, organizată la Marea Neagră. Joi, 6 septembrie, peste 20 din cele mai puternice şi competitive echipaje din yachtingul românesc, de la clasele Racer, Cruiser şi Open, au trecut linia de start de la Marina Mangalia. Ambarcațiunile vor urma ruta Marina Mangalia - Marina Blacik - Marina Eforie Nord, fiind nevoite să treacă linia de finiș în data de 9 septembrie, când se va desemna și câștigătorul.

Cele peste 20 de echipaje, care au pornit într-un traseu costal joi, 6 septembrie, din Marina Mangalia cu destinaţia Balcik, de unde vor porni înapoi vineri, 7 septembrie, vor încheia cursa în Marina Eforie Nord. Pe parcursul zilei de sâmbătă se vor desfăşura alte două regate inshore, la Eforie Nord, iar seara toate echipajele, alături de susţinătorii şi partenerii evenimentului, sunt aşteptate la petrecerea de închidere a sezonului. Dar voia bună nu se optește aici! Duminică, 9 septembrie, urmează să aibă loc festivitatea de premiere a participanţilor la competiţie şi înmânarea Trofeului Black Sea Sailing.

Premii în ceasuri elvețiene Edox

Ocupanţii locului I de la fiecare categorie de competiţie vor fi premiați cu câte un ceas din colecţia Grand Ocean. Premiu oferit din partea partenerului principal al competiţiei, brandul de ceasuri elveţiene Edox, prin unic distribuitor B&B Collection. „Acest prim sezon alături de Black Sea Sailing Association a însemnat pentru noi o experienţă cu totul deosebită, am înţeles pasiunea pentru yachting şi am regăsit în această comunitate valorile care ne caracterizează. Suntem la fel de nerăbdători ca toţi ceilalţi să aflăm cine va fi desemnat câştigător al Trofeului Black Sea Sailing şi al premiilor Edox prin B&B Collection şi încântaţi în acelaşi timp că am luat parte la desfăşurarea acestui sezon de competiţie”, a declarat Marinela Neacşu, marketing manager, B&B Collection.

Yachting de calitate pentru pasionați

„La fel ca şi echipajele participante, şi noi suntem nerăbdători să aflăm cine va fi primul câştigător al Trofeului Black Sea Sailing, trofeul asociaţiei proprietarilor de bărci din România. Când am conceput idea acestui trofeu, am avut în vedere posibilitatea unui yachting de calitate pentru cât mai mulţi dintre posesorii de yachturi din România. Dacă la începutul sezonului aveam emoţiile atât de fireşti caracteristice unui nou început, acum privim cu mândrie la realizările comunităţii noastre.

Am reuşit în numai trei luni să aducem şi mai multă coeziune în comunitatea pasionaţilor de yachting, să ne apropiem mai mult de mărcile care împart cu noi aceleaşi valori ale înaltei calităţi şi rafinamentului, susţinându-ne pasiunea prin implicare şi, nu în ultimul rând, să creştem vizibilitatea imaginii publice a navigaţiei de competiţie în România”, declară Adrian Niţă, director general al Black Sea Sailing Association, Adrian Niţă.

Organizații elitiste și branduri celebre

Acesta este primul an în care s-a desfăşurat Trofeul Black Sea Sailing. Acesta reprezintă cea mai înaltă recunoaştere pe care Black Sea sailing Association (asociaţia proprietarilor de bărci din România) o poate acorda pentru performanţă în yachting şi sportivitate participanţilor la regatele pe care le organizează asociaţia.

Regata Neptun este ultima competiție din cadrul Trofeului Black Sea Saling din acest sezon. Ea este organizată în parteneriat cu Yacht Club Regal Român, cea mai elitistă şi mai veche organizaţie de yachting din România. YCRR este patronat moral de Casa Regală de România şi numără printre membrii săi personalităţi marcante din actualitatea economică, politică şi culturală.

Partener principal al evenimentului este brandul elvetian orologer de lux Edox, prin unic distribuitor B&B Collection. Alţi parteneri ai evenimentului vor fi Marina Eforie Nord, Cipher Events, Cafepedia, Carlsberg, MTR Press şi ONG Mare Nostrum. Chiar dacă este primul an în care s-a organizat, competiția a prins de minune la pasionații de yachting din România. Susținătorii echipelor și-au făcut apariția în număr mare la linia de start și sunt așteptați și la cea de finiș, duminică, 9 septembrie. Iar dacă nu ajungeți, stați fără grijă! Noi vă vom ține la curent în privința câștigătorului.

Gina Rotaru

Foto: http://www.cugetliber.ro

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement