Prima competiție nautică românească a anului, Trofeul Callatis 2012

Home « Evenimente « Concursuri

Sfârșitul lunii aprilie animă Marea Neagră în dreptul Portului Mangalia cu veliere care mai de care mai colorate. De ce ? Pentru că pe internet circulă următorul anunț de cursă: pasionați de regate, în perioada 18-22 aprilie 2012 vă așteptăm în portul Mangalia pentru prima competiție a acestui an de acest tip din România.

Concursul este deschis ambarcațiunilor claselor Optimist, 470, Laser 4.7, Laser STD și Laser RDL, în traducere pentru necunoscători, competiție atât pentru juniori, cât și pentru seniori, după cum urmează:

+ Optimist (băieți și/sau fete) juniori - pentru competitori născuți după 01.01.1997.

+ Optimist (băieți și/sau fete) copii - pentru competitori născuți după 01.01.2000.

+ 470 open seniori - nelimitat.

+ 470 open juniori - pentru competitori născuți după 01.01.1991.

+ Laser STD și/sau RDL seniori - nelimitat.

+ Laser STD și/sau RDL juniori - pentru competitori născuți după 01.01.1993.

+ Laser 4.7 juniori - pentru competitori născuți după 01.01.1995.

Poate cel mai important lucru pentru înscrierea la Trofeul Callatis este certificatul de omologare/ măsurătoare al ambarcațiunii, valabil pentru anul 2012 și cartea de identitate sau certificatul de naștere al participantului.

Dacă ați reținut care este clasa unde vă încadrați pentru participarea la acest concurs și ce acte sunt necesare pentru înscriere, trebuie să mai știți că o ambarcațiune înscrisă în competiție nu poate reprezenta două sau mai multe cluburi sportive.

Înscrierea se face de către un delegat sau un reprezentant al unei structuri sportive afiliate Federației Române de Yachting. Nu în ultimul rând, skipperul sau altfel spus căpitanul, va trebui să prezinte și brevetul de timonier de regată valabil pentru perioada desfășurării competiției.

Competiția este organizată de Federația Română de Yachting în colaborare cu Yacht Club București, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia și al Portului Turistic Marina Mangalia.

În următorul număr al Nautica Magazine vom reveni cu detalii inedite despre această cursă. Până atunci, le urăm concurenților vânt bun !

Sursa foto: insport.ro / volvooceanrace.com

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: concurs, nautica, pasiune, Trofeul Callatis
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement