Premieră: România a câștigat Rolex Swan Cup

Home « Evenimente « Concursuri

Încă o victorie pentru România la sporturile pe apă! După succesul obținut la Jocurile Olimpice de la Londra, o româncă aduce acasă încă o medalie. Pentru prima oară în istoria competiției velierelor, România a câștigat Rolex Swan Cup. Concursul s-a desfășurat în Porto Cervo, Sardinia, iar vasul câștigător a fost condus de românca Natalia Brăiloiu.

 

Românca Natalia Brăiloiu a condus velierul Natalia, la bordul căruia se aflau 10 sportivi străini. Întregul echipaj de yachting a reușit să se claseze pe locul 1 la clasa Swan 42, după cinci zile de încercări și muncă asiduă, în care au pus în practică toată experiența lor cumulată de-a lungul antrenamentelor și concursurilor de yachting la care au participat până acum. Iar efortul le-a fost răsplătit! Echipa a obținut un rezultat fără precedent în yachtingul românesc. Este pentru prima oară când câștigăm o regată de asemenea amploare, nicio altă navă sub pavilion național nereușind, până acum, să înscrie o astfel de reușită.

Velierul Natalia, înmatriculat în România

Velierul Natalia este o ambarcațiune de concurs de 42 de picioare (aproximativ 14 metri), înmatriculată în România. Velierul a participat la regata de anul acesta cu numărul ROU 01, ca singura ambarcațiune înmatriculată în România. Număr pe care a reușit să-l urce pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului. Un rezultat de-a dreptul remarcabil, ținând cont de aploarea evenimentului și de forța competitorilor.

Pe lângă Rolex Swan Cup, Natalia a primit și un premiu special al competiției, pentru cel mai bun rezultat de până acum: 3, locul 1 şi un loc 2, în cursele desfăşurate în acest week-end la Porto Cervo. Velierul Natalia este proprietatea companiei KDF Energy, patronată de afaceristul român George Brăiloiu. Ambarcațiunea concurează de câţiva ani în Mediterană, anul acesta reuşind să se claseze și pe un loc 5 în competiţia Giraglia de la St. Tropez.

Românii, în competiție și în 2013

Rolex Swan Cup este una dintre cele mai cunoscute competiții pe plan mondial, dintre toate sporturile nautice. Această regata se organizează anual, în mod alternativ, în Sardinia și în Statele Unite ale Americii. Motiv pentru care, competiția din 2013, care se va organiza și desfășura în America, va fi cu mari emoții pentru români. Echipajul urmează să lupte pentru a-și menține primul titlu de câștigător al regatei Rolex Swan Cup, obținut vreodată.

Gina Rotaru

 

Foto: qmagazine.ro

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement