Premieră: Black Sea Tall Ships Regatta, în Constanța

Home « Evenimente « Concursuri

Portul Constanța se pregătește de un eveniment important! Pentru prima oară în istorie, portul va găzdui o regată internațională de veliere! Competiția se numește „Black Sea Tall Ships Regatta 2014”, este destinată tuturor velierelor, și va fi organizată în premieră în Marea Neagră! Un eveniment de anvergură, care ar putea da startul unui lung șir de organizări din partea marilor competiționali ai lumii!

Spunem asta pentru că nu este prima veste îmbucurătoare care vine din partea constănțenilor în ultimele luni. Din toamnă, Portul Constanța va deveni și port de îmbarcare pentru vacanțele de croazieră! Semn că locația a început să atragă atenția investitorilor, devenind un loc cu potențial turistic și economic crescut! Anunțul organizării competiției „Black Sea Tall Ships Regatta 2014” a fost făcut în urmă cu câteva zile, când organizatorii evenimentului au venit în Portul Constanța pentru discuții amănunțite cu directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa (CN APMC), Lucian Băluţ, şi directorul exploatare al CN APMC, Ambroziu Duma.

Desfășurarea evenimentului

În 2014, evenimentul va bifa cea de-a 57-a ediție și va avea loc când se vor împlini 75 de ani de la preluarea bricului Mircea de către Marina Militară Română. Startul se va da în portul Varna (Bulgaria) iar competiția se va desfășura între 30 aprilie - 3 mai 2014, cu oprire la Novorossiysk, Rusia) în perioada 9 - 12 mai, apoi în portul Sochi (Rusia) între 15 - 18 mai.

Finalul regatei va fi în perioada 24-27 mai în portul Constanța. În programul competițional vor fi incluse vizite ale navelor, o paradă a echipajelor prin centrul Constanței, jocuri sportive și evenimentul de decernare a premiilor. Cât despre numărul de competitori, navele participante ar putea avea la bord un total de aproximativ de 2000 de persoane. Un număr impresionant pentru un eveniment organizat pe tărâm românesc!

Întâlnirea decisivă: 15 mai 2013

Discuția pentru organizarea evenimentului în Marea Neagră, cu finalitate în Portul Constanța, a avut loc în Constanța, în data de 15 mai 2013. Ziua în care organizatorii evenimentului „Black Sea Tall Ships Regatta 2014” (Robin Snouck Hurgronje, director regată „Sail Training International”, Gwyn Brown - director comercial și Peter Newell - director de cursă) au venit personal să discute detaliile privind locația și facilitățile ei cu directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa (CN APMC), Lucian Băluţ, şi directorul de exploatare al CN APMC, Ambroziu Duma. Organizator al evenimentului din partea României este „Navigator Yacht Club”, reprezentat la primele discuţii de preşedintele comitetului de organizare Călin Marinescu. La discuții a mai marticipat Moise Gabriel (comandantul Navei Şcoală „Mircea cel Bătrân”), care a reprezentat Forţele Navale Române.

Gina R.

Foto: sailtraininginternational.org

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement