Maserati doboară recordul și pe ape! (foto)

Home « Evenimente « Concursuri

Când spui Maserati, inevitabil te gândești la mașini luxoase și mulți cai putere! Ei bine, toate acestea, s-au mutat și pe apă! Compania de autoturisme Maserati a spart piața de ambarcațiuni cu un model de monohull, cu care a și doborât recordul mondial la navigație. Tare, nu? Și, odată cu reușita, urmează să se lanseze pe piața de ambarcațiuni... Ce credeți că va urma?

Probabil o competiție acerbă între BMW, Lambourghini și Bantley. Nu de alta, dar cele mai luxoase companii de autoturisme se întrec și pe mare! Nu doar prin design și calitate, dar și prin cai putere! Iar Maserati nu s-a lăsat mai prejos, și a luat drumul căilor navigabile, hotărât să doboare toate recordurile! Și a reușit!

Record mondial fără motor V8

Având în vedere reputația deținută de Maserati în construcția de mașini italiene sport, de înaltă performanță, nu-i de mirare că a stabilit un record mondial! Ce e suprinzător, că recordul a fost obținut pe apă, nu pe pământ. Lucru pe care nicio companie de autoturisme nu a reușit sau nu s-a gândit să-l obțină! Și nu cu ajutorul unui motor V8, cum ne-am fi așteptat, ci cu un monohull cu pânză! Cursa navigabilă numită „Ruta de Aur” a pornit din New York, a continuat spre America de Nord, apoi America de Sud, a trecut de la Atlantic la Pacific în jurul strâmtorii Capul Horn, și s-a întors spre San Francisco. Căpitanul monohull-ului Maserati a fost Giovanni Soldini, acesta înregistrând recordul mondial cu un timp de 47 zile 42 minute 29 secunde

Competiția a fost acerbă! Maserati s-a năpustit asupra liniei de sosire, avansând semnificativ cu 10 zile, facță de ceilalți competitori. Recurdul mondial deținut până acum era de 57 zile 3 ore și 2 minute și fusese obținut în 1998 de către Yves Parlier cu ambarcațiunea Aquitaine Innovations. De-a lungul timpului, recordul a mai fost doborât de Luhrs Warren în 1989, cu 80 de zile și 20 de ore, și în 1854 de către căpitanul Iosia Perkins Creesy și soția lui, Eleanor Creesy, la bordul navei Cloud Flying, cu timpul de 89 de zile si 8 ore.

Giovanni Soldini și echipa sa internațională, de 8 navigatori, au plecat din New York și au navigat cu 13,225 mile marine, viteză de croazieră. În timpul călătoriei, el și-a ținut fanii informați, comunicând cu ei pe site-ul personal, actualizându-și poziția ambarcațiunii și postând videoclipuri și fotografii cu el și echipajul din timpul călătoriei. De asemenea, fanii au avut parte și de câteva filmări live, ceea ce i-a făcut să stea 24 ore pe zi online. Maserati a fost sponsor principal al călătoriei, iar ambarcațiunea cu care a navigat este un monohul de 21,3 m monohull și 11,1 tone.

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni, maserati, maserati yacht, monohull, regate
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement