Începe Regatta BMW 2013 în Portul Tomis

Home « Evenimente « Concursuri

Mâine începe Regatta BMW 2013! Evenimentul este organizat de Yacht Club Regal Roman și se va desfășura în Portul Tomis din Constanța în perioada 21 – 23 iunie 2013. BMW Regatta face parte din McCANN CUP și este deschisă tuturor ambarcațiunilor cu vele, care posedă un certificat ORC valabil. Ambarcațiunile vor fi împărțite în clasele A și B, iar în fiecare clasă vor fi înregistrare minimum patru ambarcațiuni. Clasa A pentru concurenți și clasa B pentru crucișătoare și nave de curse sub 25 de metri lungime.

Evenimentul constituie cea de-a doua etapă a Campionatului 2013, iar regatta BMW 2013 va avea o cursă off-shore. Astfel, de vineri până duminică seara, Portul Tomis va fi o atracție turistică nu doar pentru iubitorii de vacanțe la malul mării, ci și pentru pasionații de ambarcațiuni care vor putea simți adrenalina și entuziasmul tuturor participanților. Pregătirile evenimentului sunt pe ultima sută de metri, constănțenii așteptând deja cu sufletele la gură ceremonia de începere a evenimentului și startul competițional.

Beneteau în topul preferințelor

Numele participanților au fosta fișate deja pe site-ul oficial al competiției (ycrr.ro), iar ambarcațiunile pe care aceștia le vor utiliza în competiție poartă numele unor mari companii producătoare. Astfel, designul acestora și tehnologia deținută îi vor lăsa fascinanți pe admiratorii de pe țărm, care vor putea urmări întreaga cursă de la distanță. Iar printre ambarcațiunile preferate de români, cele mai multe sunt marca Beneateau! Șapte ambarcațiuni din cele 15 participante poartă sigla și semnătura companiei Beneteau.

Printre modelele Beneteau pe care le vom putea admira în Portul Tomis începând de mâine se regăsesc: Beneteau Oceanis 31, Benetau Oceanis Clipper 393i, Beneteau First 34.7, Beneteau 21.7, Beneteau First 210 Spirit, Beneteau First 21.7 și Beneteau First 24. Cât despre celelalte ambarcațiuni, vom putea admira cu pânzele sus modele precum First 21.7, Elan 410 Humphreys, GibSea 28, First 31.7, Sun odissey 42i și First 21.7. Modele atractive, unele construite din 1983 iar altele cu lansare în 2012, care merită admirate pentru frumusețea lor și diferența de stilul arhitectural vizibil schimbat de la an la an.

Sportivi participanți la Regatta BMW 2013

Cât despre participanți, cu toții sunt nume cunoscute în lumea yachtingului de perfomanță. Aceștia sunt: Laurentiu Nicolae Vlad, Bogdan Tindeche, Urdareanu Sorin, Sorin Iorga, Ovidiu Drugan, Iulia Fulicea, Neculai Lariu-Rusu (REMY), Ciprian Onose, Radu Dumitrescu, Roșu Mihail Liviu, Balcan Laurentiu, Ștefănescu Adrian, Ioniț Iliescu, Mihai Neagu și Adrian Teodorescu.

Gina R.

Foto: www.cugetliber.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement