Începe Aqua Fest București 2013

Home « Evenimente « Concursuri

Se dă startul distracției de vară! Pentru prima dată în România, se organizează Aqua Fest București! Un festival dedicat Anului Internaţional al Cooperării in Domeniul Apei. Astfel, în perioada 9 mai – 9 iunie 2013, bucureștenii și turiștii aflați în București se vor putea bucura de o serie de activități în aer liber, care să evidențieze importanța și frumusețea apelor! Organizatorii evenimentului au încadrat în acest festival o serie cu numerose evenimente dedicate apei, printre care se regăsesc povești în aer liber, turism acvatic, pescuit sportiv și acțiuni de ecologizare! Va fi un eveniment inedit, la care sunt așteptați cât mai mulți bucureșteni și iubitori de natură!

De-a lungul unei luni întregi, festivalul „Aqua Fest Bucuresti” va deține evenimente speciale organizate în zone acvatice de agrement precum aqua parcuri, piscine sau râuri. De asemenea, participanții vor putea intra în cadrul unor concursuri de pescuit sportiv și acţiuni de ecologizare a unor lacuri bucureştene. La acțiunile de ecologizare vor participa sute de elevi și studenți, pregătiți să ofere un exemplu bucureștenilor în ceea ce privește ecologizarea! Mai mult, autoritățile speră ca la eveniment să participe cât mai mulți voluntari, pentru ca acțiunea să prindă contun și să devină o tradiție anuală și în România, ca peste hotare. Cât despre lecții de ecologizare, organizatorii au pregătit și colocvii pe tema apei. Va fi o perioadă interesantă, plină cu informații și activități distractive... pe apă!

Turism acvatic bucureştean

Aqua Fest București 2013 aduce nu doar răcoare, plimbări și bălăceală bucureștenilor, ci și povești și tradiții legate de lacurile fântânile şi izvoarele Capitalei. Iar toate aceste teme stau cu bucurie la baza unro proiecte în desfășurare destinate turismului acvatic bucureştean. Evenimentele din cadrul festivalului Aqua Fest – 2013 sunt gândite strategic de organizatorul principal Connections.org.ro, promovate prin aqua-tv.ro, și realizate în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Lacuri. Parcuri. Agrement – Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, RATB, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Institutul Cultural Turc „Yunus Imre”, Asociaţia D’Avent, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti, Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti şi alte organizaţii din Capitală.

Aqua Fest București 2013 este un eveniment special și atractiv, care va aduce în atenţia bucureștenilor și a oamenilor de pretutindeni, prin intermediul acțiunilor și a opiniei publice, valoarea apei în viaţa omului, semnificaţiile ei ecologice şi culturale și utilizarea ei ca mediu de entertaiment. Iar în acest sector se vor putea vedea și testa spațiile de agrement acvatic amenajare în diferse zone ale orașului: de la parcuri cu lacuri, până la mini aqua parcuri. Evenimentul a fost inaugurat la începutul anului 2013 la sediul UNESCO de la Paris de Organizatia Naţiunilor Unite ca „Anul internaţional al cooperării in domeniul apei”. De organizarea lui s-a ocupat Asociaţia Connections, în colaborare cu Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti și o serie de instituţii şi organizaţii din Capitală. Noi vom fi acolo! Veniți și voi?  

Gina Rotaru

Foto: aqua-tv.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: Aqua Fest, Aqua Fest Bucuresti, Aqua Fest Bucuresti 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement