Începe a treia ediţie Rowmania Fest

Home « Evenimente « Concursuri

Începe distracția competițională în Delta Dunării! Festivalul Rowmania Fest își deschide porțile celei de-a treia ediții. Un eveniment organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 și care se va desfășura, așa cu ne-a obișnuit, în Tulcea! Programul celei de-a treia ediție va avea competiții sportive, muzică și film. Starul va avea loc la începutul toamnei. Celebrlul Campion Ivan Patzaichin și echipa lui îi invită pe toți pasionații de natură să se întreacă alături de el în competiții tradiționale de vâslit, alergat, înot şi mers pe bicicletă. Competiții care vor avea loc în weekend-ul 30 august – 1 septembrie.

Anul acesta, pe lângă competiţiile de canotcă, va avea loc triatlonul Delta Rowmania, etapă în circuitul naţional de triatlon, în premieră pentru Municipiul Tulcea. Întreaga echipă organizatoare a evenimentului face tot posibilul ca totul să iasă ca la carte. Chiar dacă mai sunt aproximativ două luni până la startul oficial, echipa a oferit presei și partenerilor toate datele privind programul Festivalului Rowmania Fest 2013.

Triatlon și competiție de vâslit

Sâmbătă 31 august va avea loc competiția de canotca 10+1. O competiție care se desfășoară în mai multe județe ale țării și care a început la Călărași, odată cu Ziua Internațională Dunării, din 29 iunie. Ea se adresează amatorilor, iar câștigătorii acestor competiții vor fi anunțai la finala Festivalului RoMania 2013 de la Tulcea. În cadrul festivalului, pasionații de natură și comeptiții în aer liber se vor putea îndeletnicii cu concursul pescăresc „Ivan Patzaichin”. 

Un concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele de doi din localităţile Deltei. Iar surpriza abia acum vine! Tot în zilele Festivalului Rowmania 2013 va avea loc și una dintre etapele din circuitul naţional de triatlon. Se va alerga și merge cu bicicletele prin centrul orașului, iar proba de înot va avea loc în lacul Ciuperca. Triatlonul se va desfășura duminică, 1 septembrie.

În timpul festivalului se vor defășura mai multe competiții nautice, se vor organiza plimbări de exerciţiu cu canotca, însă vor exista şi dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism şi turism responsabil. De asemenea, va avea loc și un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă, evenimente culinare Slow Fish, concerte şi diferite proiecţii de filme. Festivalul Rowmania Fest 2013 este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23. El beneficiază de sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea, şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Gina R.

Foto: rowmania.ro

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement