Începe a 17-a ediție Rolex Swan Cup (foto)

Home « Evenimente « Concursuri

Pregătiți-vă de aventură pentru că se apropie regatta Rolex Swan Cup. Cea de-a 17-a ediție a regattei Rolex Swan Cup va avea loc anul acesta în Porto Cervo, Sardinia, Italia, între 10 și 16 septembrie, imediat după competiția marină Maxi Yacht Rolex Cup. Această întâlnire bienală este întotdeauna așteptată cu mare nerăbdare, având în vedere că la eveniment se adună cele mai apreciate yachturi la nivel mondial din marca Nautor Swan. După cum ne-a obișnuit, compania de ambarcațiuni Nautor Swan organizează anual patru tipuri de regatte: Rolex Swan Cup, Swan American Regatta, Swan 45 Gold Cup și Swan European Regatta.

Peste 95 de yachturi și 100 de participanți

Iar anul acesta, patru clase de yachturi Swan își vor face simțită prezența la regatta Rolex Swan Cup: Maxi (ce atinge 18,29 metri sau mai mult), Grand Prix (de 18,28 m sau mai mic), Classic (un yacht proiectat de arhitecții navali Sparkman şi Stephens), care vor concura în curse cu obstacole, în timp ce pretențiosul yacht Swan 45 intră în marea cursă pentru Campionatul Mondial Swan 45. Cel mai priceput competitor va primi Cupa Swan 45 Gold, iar câștigătorii celor patru categorii vor primi câte un ceas Rolex.

Săptămâna în cadrul căreia se va desfășura regatta a fost organizată de clubul de yachting Costa Smeralda, una dintre cele mai distinse cluburi de yachturi din lume, care este asociat cu compania Rolex de mai bine de un secol. Regatta Rolex Swan Cup adună de două ori pe an peste 100 de participanți, iar în ediția din 2010 evenimentul a strâns o flotă internațională de peste 95 de yachturi, tot în coasta Sardiniei.

Cinci zile de foc nautic

Evenimentul, care durează cinci zile, include o cursă lungă de jur-împrejurul coastei, prin arhipelagul La Maddalena, în data de 13 septembrie, care, apoi, duce flota în nordul îndepărtat, spre Strâmtoarea Bonifacio și vârful sudic din Corsica.

Datând din 1980 şi sponsorizată de Rolex din 1984, regatta a atras întotdeauna competitorii de elită cu un imens talent în navigație. Printre cei mai recunoscuți fiind ambasadorul Rolex, Paul Cayard, și Russell Coutts, care a primit de două ori titlul de Navigatorul Rolex al Anului. Printre participanții din categoria VIP se regăsește și Leonardo Ferragamo, care este nu doar un concurent regulat, ci și președintele companiei de yachturi Nautor Swan, încă din 1998.

Istorie de necontestat

Câştigătorii din 2010 au manevrat yachturi din patru țări diferite: DSK Pioneer Investments (Swan 90, ITA), Silveren Swaen (Swan 53, NED), Monsoon Jaguar (Swan 65, MB) şi Earlybird (Swan 45, GER), care a fost încoronat la Campionatul Mondial Swan 45.

Cu o istorie care se întinde de la sfârşitul anilor 1960 până în prezent, Nautor Swan se clasează în fruntea celor mai mari companii de yachturi, datorită construcțiilor incontestabile de ambarcațiuni de competiție și a design-ului impunător. Flota, care urmează să participe la competiția din 2012, va onora încă o dată moștenirea durabilă a acestui eveniment de prestigiu, la care anul acesta se va adăuga încă un capitol legendar în istoria companiei.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: superyachttimes.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement