Doi romani, campioni mondiali la canoe!

Home « Evenimente « Concursuri

Data de 10 august 2014 va rămâne în cărţile de istorie şi-n amintirea noastră ca fiind ziua când România a demonstrat (din nou) că este cea mai bună la canoe. Canoiştii români Liviu Alexandru Lazăr Dumitrescu şi Victor Mihalachi au cucerit titlul mondial şi medalia de aur în proba de canoe, de 1.000 m, în cadrul Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova.
 

Marea lor reuşită de duminică vine după ce sâmbătă, 9 august 2014, cuceriseră medalia de argint în proba de 500 m. Astfel, cei doi campioni îşi completează un palmares incredibil- 6 medalii la campionatele mondiale, dintre care 4 de aur, 1 de argint şi 1 de bronz, şi 10 la Europene - 3 de aur, 3 de argint şi 4 de bronz, fiind consideraţi, la ora actuală, doi dintre cei mai titraţi canotori din lume.
 

După un start ca din puşcă, canotorii români au dominat cursa, reuşind să încheie apoteotic, cu timpul de trei minute, 28 de secunde și 340 de miimi, la o barcă distanţă faţă de Ungaria (Henrik Vasbanyai şi Robert Mike), care a cucerit argintul, şi la mare depărtare de echipajul Germaniei (Yul Oeltze/Ronald Verch), medaliat cu bronz.
 

Victoria de anul acesta a egalat-o pe cea din 2010, cei doi câştigând şi la Campionatul Mondial de Kaiac-Canoe, găzduit de oraşul polonez Poznan, tot aur. La fel ca şi atunci, şi în acest an, Alexandru şi Liviu nu s-au despărţit de bandanele norocoase, pe care sunt reprezentate câteva frunze de marijuana. „Am primit cadou bandanele de la prietena mea, pentru că nu le mai găseam pe cele vechi. Le-am purtat la Poznan, am câştigat aurul şi de atunci nu am mai renunţat la ele”, a explicat Dumitrescu.
 

Tot duminică, Roxana Borha şi Elena Meroniac s-au clasat pe locul cinci în proba de kaiac dublu pe distanţa de 500 de metri, cu timpul de un minut, 42 de secunde şi 113 miimi. Proba a fost câştigată de echipajul Gabriella Szabo/Tamara Csipes din Ungaria (1:39.935).

 

 

 

Irina B.

sursa foto: evz.ro

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: canoe, canoisti, concurs, kaiac, medalii
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement