Campionatul mondial de inot si-a desemnat castigatoarea

Home « Evenimente « Concursuri

Campionatul mondial de înot de la Barcelona are o nouă vedetă, în persoana lituaniencei de numai 16 ani, Ruta Meilutyte, care a reuşit să doboare 2 recorduri: la 100 de metri bras (1,04,35) şi la 50 de metri bras (29,48).

 

Încă de la vârsta de 15 ani, Ruta s-a impus pe scena marilor înotătoare, la Festivalul European Olimpic al Tineretului (Trabzon,Turcia), când a câştigat medalia de aur la 100 m bras, argint la 50 m liber şi bronz la 100 m liber. Competiţia a fost destul de restrânsă, însă, în cele din urmă, Ruta a câştigat, reuşind să scoată incredibilul timp de 29.51 secunde, clasându-se în faţa Aliei Atkinson (29.62) şi a Jessicăi Hardy (29.82).

 

La fel s-a întâmplat şi la Jocurile Olimpice de Vară din 2012 de la Londra, când Meilutyt a câştigat medalia de aur la 100 metri bras, cu un timp de 1:05.47.

După selecţia pentru Jocurile Olimpice de vară din 2012, Meilutytė a devenit cel mai tânăr înotător lituanian care a concurat vreodată la Jocurile Olimpice. După prima rundă de 100 m, Meilutytė s-a clasat pe primul loc, cu un timp de 1:05.56, şi a spart recordul naţional lituanian de înot pentru bras, la 100 de metri. În semifinalele de 100 de metri bras, Meilutytė, de asemenea, plasată în primul rând, a doborât recordul stabilit anterior tot de ea, cu un timp de 1:05.21.

 

Nu e de mirare că anul 2012 a fost anul micuţei campioane la înot, fiind declarată de Forul Olimpic European (EOC) "cel mai bun tânăr atlet european al anului".


Încurajată de antrenori, de familie şi prieteni, sportiva a părăsit ţara natală pentru a se antrena la Plymouth, în Marea Britanie. Această decizie a fost luată fără ezitare de Ruta, pentru că era conştientă de eşecul său dacă mai rămânea în Lituania.

"Nu mi-aş fi putut împlini visul dacă aş fi rămas în Lituania şi asta e destul de trist. Sunt recunoscătoare Marii Britanii pentru că îmi dă posibilitatea să mă pregătesc la Plymouth, dar n-am de gând să-mi schimb cetăţenia. Întotdeauna voi reprezenta Lituania, e ţara mea şi o iubesc”, a spus tânăra sportivă.

 

 

Irina B.

sursa foto: itv.com

Publicat in: august 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement