Bucureștiul, în canotcă pe Dâmbovița

Home « Evenimente « Concursuri

Continuăm seria evenimentelor cu o veste bună pentru bucureșteni, și nu numai! Ivan Patzaichin se pregătește de un nou proiect privind ecoturismul în România. Un proiect care include noi plimbări cu canotca pe Dâmbovița! Mai exact, din mai până în luna septembrie, românii din marile orașe se vor putea distra în cadrul unuo mini-festivaluri organizate de Ivan Patzaichin și echipa sa, în cadrul programului de dezvoltare a ecoturismului în România, cu proiectul „Descoperă ROWmania - concurs de vâslit cu canotca de 10+1”. Cu siguranță nu sunteți străini de acest eveniment, ținând cont de numărul românilor care au participat vara trecută la plimbările cu canotca pe Dâmbovița!

Iar dacă bucureștenii au parte de plimbări cu canotca pe Dâmbovoța, locuitorii marilor orașe din țară și nu numai, se pot îndeletnici cu tururi de agrement cu barca pe râuri și mini-festivaluri cu competiții de vâslit. Toate evenimentele se realizează datorită partenerialului dintre Asociaţia „Ivan Patzaichin - Mila 23” şi Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR). Startul se va da în data de 11 Mai cu Concursurile „Descoperă ROWmania” și vor continua cu cea de-a treia ediție a RowmaniaFest, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea! Festival care se va desfășura în perioada 30 august - 1 septembrie.

Centru de ecoturism la București

Printre proiectele de anul acesta ale Asociaţiei „Ivan Patzaichin - Mila 23” se numără și înființarea unui centru de informare pentru destinații de ecoturism în București, pe Dâmbovița. Centrul se va ocupa să răspundă întrebărilor celor care doresc să meargă în destinații de ecoturism românesc, dar va oferi și tururi de agrement cu barca pe râu. Va fi primul centru de acest gen atât din București, cât și din țară, care va da românilor posibilitatea de a naviga pe lacurile și râurile țării sale. Acest centru va funcționa pe întreaga perioadă a venii, până în luna octombrie! El își va avea sediul în cadrul Bibliotecii Naţionale a României și are ca scop transformarea zonei într-un loc de agrement unicat în Capitală! Proiectul dorește promovarea turismului responsabil și ecologic în România, unde există destinații speciale încă neexploatate la adevărata lor valoare din punct de vedere turistic.

Evenimente mai - august

Evenimentele organizate de Asociaţia „Ivan Patzaichin - Mila 23” se vor desfășura în perioada mai-august în orașele străbătute de râuri sau cu deschidere spre lacuri: Bucureşti, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureş, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Buzău, Bacău, Iaşi, Constanţa, Brăila, Galaţi, Alba-Iulia, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. Iar una dintre cele mai așteptate evenimente organizate de Ivan Patzaichin este Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle din Tulcea, în cadrul căruia va concura și marele campion. Ce spuneți, facem o excursie până acolo?

Gina Rotaru

Foto: www.forbes.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: canotca, canotca Dambovita, navigatie Dambovita
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement