Black Sea Virtual Race: prima cursă virtuală de yachting în jurul Mării Negre

Home « Evenimente « Concursuri

Ediţia 2012 a BMW Black Sea International Regatta aduce o premieră absolută în regiunea est-europeană: prima cursă virtuală a Mării Negre – Black Sea Virtual Race – care va începe simultan cu etapa reală între Varna şi Mangalia despre care echipa Nautica Magazine a scris aici şi va continua în jurul Pontului Euxin pe parcursul a trei segmente.

În prima parte, traseul va fi unul relativ uşor, însă cursa se anunţă mult mai tensionată în celelalte două segmente:

1. Varna – Mangalia;

2. Mangalia – Insula Şerpilor – Odessa – Sevastopol;

3. Sevastopol – Yalta – Sochi – Batumi – Trabzon – Sinop – Istanbul.

Competiţia virtuală va putea fi urmărită din 26 mai, ora 8.00 GMT (9.00 CET).

Traseul virtual Black Sea Race, prima cursa virtuală a Mării Negre

Cursa virtuală se va desfăşura în sistemul One Class, unde toţi concurenţii au la dispoziţie acelaşi tip de ambarcaţiune: SOTO 30, yahtul de racing lansat la începutul lunii mai în cadrul Top Of The Gulf Regatta, Pattaya, adică cea mai mare competiţie de sailing din Asia.

SOTO 30 este cel mai nou velier de racing conceput de argentinianul Javier Soto Acebal, având la bază filosofia legendarului SOTO 40. Barca are 30 de picioare (9,1 metri) şi vrea să intre în istoria navală ca yaht de racing. Ambarcaţiunea este simplă, bine construită şi mai rapidă decât orice barcă din clasa ei, fiind, de altfel, un seaster (varianta de mare a roadsterului).

Înscrierile se fac exclusiv pe site-ul Black Sea Virtual Race. Ca să te poţi loga, trebuie să introduci numele tău şi numele yahtului, ţara pentru care vrei să concurezi şi o adresă de e-mail. Participarea este gratuită.

Concursul virtual va fi susţinut de BMW. Cei trei câştigători de etapă şi câştigătorul cursei vor primi cadouri speciale din colecţia BMW Yachtsport, oferite de BMW Group România şi Yacht Club România.

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement