Aqua Fest: Începe Festivalul luminii 2013

Home « Evenimente « Concursuri

Zeci de mii de lumânări vor fi aprinse sâmbătă seara în Parcul Carol din Capitală! Bucureștenii vor avea parte de un spectacol de lumini impresionant, care să le aducă aminte de vremea copilăriei! Totul în cadrul „Festivalului luminii” 2013! Un festival a cărei temă centrală este “Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte!”. Va fi o seară de vară cu cântec, jonglerii, în care participanții vor putea redescoperii jocurile copilăriei și puterea luminilor prin magia umbrei!

Evenimentul este organizat în cadrul festivalului Aqua Fest 2013 București și va avea loc în data de 24 mai 2013 pe podul din Parcul Carol, la ora 21.00. La acea oră, parcul va fi luminat de peste 12000 de lumânări cu scopul de a oferi lumină, culoare și gânduri bune tuturor celor prezenți la eveniment! Înainte de a da startul la „Festivalul Luminii”, Aqua Fest organizează o serie de activități atât pentru adulți cât și pentru copii. Începând cu ora 17.00 și până la ora 21.00 cei prezenți vor putea participa la jocurile copiulăriei, oregami, vor putea admira desene inspiraționale, jonglerii, lumini și umbre și expoziții de fotografie.

Festivalul Luminii, în 23 de orașe din România

Festivalul Luminii a devenit o tradiție în România! Iar organizatorii sunt copiii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale „CERCETAȘII ROMÂNIEI”. (www.cercetasiiromaniei.ro). Cei mai mulți sunt mai mici de 18 ani și conștentizează într-un mod surprinzător de matur importanța unui astfel de eveniment, care a ajuns o putere pe nivel național. Sunt îndrumați de lideri ai organizației, cu ajutorul cărora evenimentul a prins aploare în decursul a aproape 10 ani de existență. La ora actuală, Festivalul Luminii este organizat în 23 de orașe din România: Alba Iulia, Arad, Bacău, Borșa, Brașov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Liteni, Miercurea Ciuc, Oradea, Pașcani, Pildești, Râmnicu Vâlcea, Seini, Sibiu, Tecuci, Tîrgu Mureş, Timișoara și Tulcea.

În Parcul Carol din Capitală, Festivalul Luminii va dura două ore. Voluntarii de la „Cercetașii României” vor împărți lumânări în „gulguţe”confecționate manual vizitatorilor, împreună cu care le vor aprinde la ora 21.00. Festivalul Luminii este organizat în fiecare an pentru entru a le oferi tinerilor implicați o educație non-formală. Scopul este să ofere tinerilor din toată țara un eveniment în care să se poată manifesta prin diferite forme de artă. Va fi un eveniment plin cu încărcătură emoțională, de care bucureștenii se vor putea bucura în aer liber înconjurați de vegetație. Noi mergem! Veniți și voi?

Gina Rotaru

Foto: festivalul-luminii.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement