Articole cu eticheta "peste"

Home « Etichete « peste

Retete exotice

Cine crede ca peștele si fructele de mare se prepara dificil, nu a incercat aceste retete. Oricare ar fi momentul cand te apuci de gatit, tine cont si de minunatele noastre delicatese.   Spaghetti marinara   Ia o pauză rapidă cu un mix de fructe de mare preferate şi savurează momentul.…
citeste tot

Acvariile - opere de arta

Acvariile sunt deosebite, dar uneori trebuie să ne întrebăm, "De ce incomodează?". Sunt scumpe, greu de mutat şi trebuie alocată o tonă de timp şi energie pentru a le întreţine.   Chiar se merită un astfel de "bibelou" în propria locuinţă? Totul…
citeste tot

Pe teritoriul cui nu trebuie

Carcharodon carcharias sau "marele alb", "marele rechin alb" şi "moartea albă" este cunoscut în mod special pentru dimensiunea sa, cu exemplare mature de până la 6,4 m lungime şi 3324 kg. Trăieşte în Oceanul Pacific, Atlantic şi Indian, de la tropice…
citeste tot

Top pesti extrem de periculosi

O aventură în apele mărilor sau a oceanelor poate fi, nu de puţine ori, extrem de periculoasă din cauza prădătorilor care pândesc în adâncuri.   O întâlnire cu marele rechin alb sau cu ţiparul electric poate fi o sperietură soră cu moartea, asta în…
citeste tot

Paradisuri grecesti

Continuăm periplul nostru pe insulele greceşti şi vă prezentăm Patmos, un paradis pe care merită să-l vizitaţi de cel puţin două ori în viaţă.   6. Patmos Patmos, una dintre cele mai nordice insule Dodecanese, poate nu are o populaţie numeroasă (aproximativ 3.000 de locuitori),…
citeste tot

Lumea transparenta din adancuri

De la vieţuitoare mici până la Titanic, de la lucruri familiare până la cele învăluite în mister, oceanele lumii oferă o diversitate uimitoare de viaţă marină şi aproape orice tip de habitat imaginabil. La suprafaţă descoperi o lume haină, plină de nebuloase, în…
citeste tot

Icrele de Manciuria, o delicatesa benefica in sezonul rece

Icrele de Manciuria sunt acele icre de culoare roşie-portocalie, obţinute de la specia somon, care se prelucrează după o tehnologie specială de sărare şi de măturare. Au bobul mare, asemănător cu bobul de mazăre, sunt comestibile şi gustoase, dar şi extrem de hrănitoare, având un…
citeste tot

Japonia, tara pestelui proaspat

Când facem referire la bucătăria japoneză, automat ne ducem cu gândul la ingredientele sale tradiţionale de bază: peşte, orez şi condimente. De departe, peştele ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte opţiunile japonezilor în materie de preparate culinare.  …
citeste tot

Ce peste aleg atunci cand vreau sa slabesc?

De cele mai multe ori, atunci când începem o cură de slăbire, ne axăm pe carne slabă de pui sau curcan, şi mai puţin pe cea de peşte.   Specialiştii în nutriţie spun că facem o mare greşeală, pentru că peştele, atât cel oceanic (macrou, cod, hering, somon,…
citeste tot

Urâte, dar delicioase (foto)

Luxul nu ține doar de aspect, ci și de gust! Ne-o demonstrează bucătarii lumii, care pot transforma cei mai urâți pești de pe planetă, în delicatese culinare! Monștrii subacvatici, pești otrăvitori și larve purtătoare de boli... Toate acestea ajung pe mesele celor mai pretențioase…
citeste tot

Unde mâncăm în capitala mondială a distracției, Las Vegas?

Cazinouri grandioase, cununii civile la minut, vedete consacrate, nicio restricție în ceea ce privește consumul de alcool, spectacolele pentru adulți, galeriile de cumpărături și imitațiile arhitecturale sunt ingredientele principale ale Las Vegas-ului. Se asezonează cu scandaluri mondene,…
citeste tot

Advertisement