Top Sales: Ce yachturi se vând în România

Home « Ambarcatiuni « Yaht

În România se cumpără și yachturi de sute de mii de euro! Piața românească de yachturi de lux nu pare să simtă adânc criza financiară întrucât sectorul „yachting” simte o creștere constantă (minoră, ce-i drept) în ceea ce privește achiziționarea de ambarcațiuni! Iar dacă media de achiziționare se regăsește la prețuri de zeci de mii de euro, high-classul existent se învârte la sume de sute de mii de euro! Vorbim despre yachturi de lux, cu dotări de ultimă generație, pentru care mulți români au scos din bucunare chiar și 200.000 de euro, per bucată! Ce modele se caută, ce companii preferă și cât sunt dispuși să de românii pentru acest moft?

Analizând piața de ambarcațiuni din România, pe ultimii doui ani, sesizăm că numărul de achiziționări a crescut cu aproximativ 1% de la un an la altul! Media la achiziționarea yachturilor de lux este undeva la 200 de bucăți! Nu toate sunt cumpărate de români, însă mai toate pleacă de la dealeri și producători din România precum Black Sea Boats, Yacht TNG, Nautic Life (constuite de Beneteau), Drettmann România și multe altele. Marea majoritate a românilor optează pentru yachturi de mici dimensiuni, pe care le pot găsi la prețuri între 10.000 și 50.000 de euro. Există, însă, și un sector de lux, de unde apar cereri de yachturi de sute de mii de euro.

Vânzări yachturi în România!

Nu știm cine cumpără, însă prețurile yachturlor de vânzare în România depășesc cu lejeritate 500.000 de euro. Dealerii companiilor de renume internațional precum Beneteau, Jeanneau, Ferretti Yachtssau Mastercraft se întrec în yachturi de lux, la prețuri de nivel internațional! Și, unele chiar se vând! Spre exemplu, unul dintre cei care dețin nu unul, ci trei yachturi de lux este George Copos. Iar suma totală a acestor yachuri depășește milionul de euro. Iar exemplele poate continua! Cei mai mulți proprietari de yachturi de lux în România sunt oameni importanți de afaceri.

Cât despre modelele favorite românilor, cele mai căutate sunt Jeneateau cu Odyssey, Beneteau din clasa First sau Ferretti Yachts. Chiar dacă România nu este o piață importantă pe plan internațional pentru vânzarea sau comercializarea yachturilor de lux, există firme mari care își spun speranța unei evoluții în următorii ani, în acest sens. Poate nu în sectorul ultra lux, ci mai degramă în sectorul de middle, unde costul unui yacht de lux  este de rândul zecilor și nu a sutelor de mii, sau a milioanelor de euro.

Gina Rotaru

Foto: www.luxurywallpapers.net  

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement