Superstitia - sau intuitia

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Aceasta este superstitia - sau intuitia? - lui Alfred Neagu, constructorul unui velier de 13.5 m aflat in faza finala de executie, pe care l-am vizitat cu intentia de a continua seria de mini-reportaje despre cei care isi construiesc singuri barcile. Am avut acelasi sentiment pe care il are un fotograf surprins de farfurie zburatoare fara film in aparat. Daca as fi avut la mine reportofonul ar fi iesit un interviu superb despre yachting in Romania si mai ales despre incredibilele povesti adevarate ale oamenilor care l-au tinut in viata.

 

       Un alt producator este Lehmann Romnautica, fabrica din Romania a elvetienilor de la Aarewerft Lehmann. Filiala din tara noastra, avand capital elvetian si german, face ambarcatiuni de maximum opt metri, si a inceput activitatea in 1999. Capacitatea este de 60 de barci anual, fiind pentru agrement, utilitare si pescuit. „Anul acesta intentionam sa ne orientam spre piata din Romania, aici aceasta fiind in formare”, subliniaza si Radu Munteanu, coordonator de productie la Lehmann Romnautica. Showroom-ul Willon Harbour, lansat in aprilie 2008, in urma unei investitii de un milion de euro se afla in Otopeni, pe soseaua de centura a Capitalei.

 

Ceea ce este posibil cu asemenea barca in Romania este de a naviga nestingherit cu un velier pe canalele Deltei sau pe mare in zonele putin adanci din dreptul gurilor de varsare ale Dunarii fara sa iti mai pui problema pescajului. Adica sa treci linistit pe acolo unde toti ceilalti ar ramine cu chila infipta in nisip.

Foto: navimodel.com

Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: Alfred Neagu, velier, yahy
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement