Super yachturi, cu super design

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Unice, moderne, avangardiste, desprinse din filmele SF...sunt doar câteva dintre calităţile care definesc cele cinci super yachturi Unique Circle, creaţii ale arhitectului Zaha Hadid (unul dintre cei mai buni arhitecţi ai lumii).

Unique Circle Yachts au un design avangardist şi se bazează pe forma sculpturală a unui prototip conceput pentru un iaht de 129 de metri. Fiecare ambarcaţiune are 90 de metri lungime şi a fost construită astfel încât să evidenţieze dinamica fluidelor şi ecosistemele subacvatice. Structura scheletică din partea de sus este o reţea intercalată de linii de susţinere care variază în grosime şi oferă o estetică naturală exteriorului acestor iahturi.

Elementele SF, specifice arhitecturii pentru care Zaha Hadid este cunoscută, sunt vizibile peste tot, la fel şi materialele din care aceste iahturi sunt construite.

De mult timp nu mai este un secret faptul că Zaha are idei de aur, pe care şi le şlefuieşte şi le pune în aplicare într-un stil nonconformist, futurist, neconvenţional, îndrăzneţ şi artistic, specific primei femei arhitect care a câştigat vreodată Premiul Pritzker pentru arhitectură.

Dovadă stau aceste cinci nave cu elemente dinamice, al căror design a trebuit să încorporeze parametri aditionali faţă de cei din arhitectura clasică. "Fiecare yacht este o platformă care integrează cerinţe hidrodinamice şi structurale specifice, alături de un nivel foarte ridicat de confort, o împărţire de calitate a spaţiului şi siguranţă", a declarat însăşi Zaha.

Din seria celor cinci yachturi, remarcat se face AZZ, de 90 de metri, care a fost creat întocmai după specificaţiile arhitectei Hadid şi construit astfel încât să îndeplinească toate cerinţele necesare traversării oceanului. Te las şi pe tine să te convingi de frumuseţea lui vizionând imaginile din galerie.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: theverge.com

 

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiune, apa, iaht, nave, vas, yacht
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement