Super yachtul lui Steve Jobs (video)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Tehnologie stil Apple, design stil Apple și un yacht impresionant, dotat cu cele mai iscusite și exclusiviste aparaturi Apple. Pe scurt, ambarcațiunea personalizată, de care Steve Jobes nu a mai apucat să se bucure. Construcția a fost finalizată și lansată abia la un an de la moartea lui Steve Jobs. Fondatorul Apple a comandat acest yacht, care este pe cale să impresioneze atât lumea maritimă, cât și fanii lui Steve Jobs. Motivul: tehnologia performantă și design-ul nonconformist cu care fondatorul Apple ne-a obișnuit de- alungul anilor săi de existență!

Nici nu a fost lansat bine, că a și făcut furori peste hotare. Curioșii au dat năvală să-l admire, ziariștii s-au îmbulzit pentru fotografii, iar specialiștii au vrut să vadă în amănunt tehnologia și design-ul gândit de Steve Jobs în materie de yachturi. Și nici nu-i de mirare. La asemenea dimensiuni, e și păcat să nu îl admiri întru-totul.

Design elegant și simplist în 80 de metri

Din nefericire, Steve Jobs, care a murit în luna octombrie 2011 din cauza cancerului pancreatic, nu a apucat să-și vadă creația terminată. Potrivit apropiaților săi, fondatorul Apple a lucrat intens la construcția yachtului său, fiind conștient că s-ar putea să nu-l vadă niciodată în varianta finală. Yachtul are 80 de metri lungime, este construit din aluminiu ușor, iar design-ul este așa cum Apple ne-a obișnuit: simplist și elegant!

La design Steve Jobs a colaborat cu inginerul șef de la Apple, care a reușit să creeze un design nonconformist cu ajutorul... sticlei. Are 10 ferestre de câte trei metri fiecare, care străpung coca yachtului. Printre caracteristicile high-tech aflate în interiorul navei, se află șapte computere iMac cu ecrane de 27 de inch. Angajatul Apple, designerul Philippe Starck, a stabilit dotarea interioarelor.

Venus, zeița dragostei

Yachtul a fost denumit Venus, după zeița romană a dragostei. Fusese proiectat de Steve Jobs pentru a se bucura împreună cu familia de vacanțe pe mare. Costul yachtului, este o totală necunoscută, în ciuda faptului că Jobs devenise obsedat de finalizarea acestuia în ultima perioadă a vieții sale.

„Știu că este posibil să mor și să o văd pe Laurene cu o barca pe jumătate construită! Dar trebuie să continui! Dacă nu o fac, admit că sunt pe cale să mor”, a spus Steve Jobs biografului Walter Isaacson. Nu se știe deocamdată nici când va avea loc călătoria inaugurală sau cât de des va fi yachtul utilizat de familia fondatorului Apple.

Lansare oficială!

Lansarea oficială a avut loc ieri, în prezenta văduvei lui Steve Jobs, Laurene, și a celor trei copii: Reed, Erin și Eve. La lansare a fost invitat și întregul personal care a lucrat la construcția yachtului. Aceștia au primit din partea familiei Jobs cadouri de mulțumire: câte un iPod Shuffle mp3 players. Fiecare dar a avut o notă de mulțumire pentru „măiestrie și munca grea”. Yachtul personalizat al lui Steve Jobs a fost construit de Feadship, o asociație cooperativă între două șantiere navale(Royal van Lent și Royal De Vries) și compania maritimă de inginerie De Voogt Naval Architects, din Aalsmeer, Olanda.

Gina Rotaru

Foto: http://www.onemorething.nl

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: octombrie, yacht de lux, yacht design, yacht Steve Jobs, yachturi noi
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement