Povestea celui mai mare sailing yacht: Eos

Home « Ambarcatiuni « Yaht

O ambarcațiune de 92.92 metri a fost lansată la apă în 2006, la Bremen, în Germania. De atunci, mările și oceanele sunt traversate de gigantul yacht, care până în prezent ocupă poziția de lider în topul ambarcațiunilor de lux. Care este povestea ei?

După trei ani de creație, Lurssen a arătat publicului ultima sa operă de artă, frumusețea cu trei catarge: Eos. Designul este semnat de Bill Langan, instalațiile aparțin Rondal/Huisman, interiorul este stilizat de François Catroux, iar arhitectura navală este a companiei Lurssen, în totalitate din lemn. Iar înălțimea catargelor măsoară 61 metri, maximum de înălțime acceptat de convențiile internaționale pentru a putea trece pe sub podurile din lume.

Dragi experți, cine este cel mai mare sailing yacht din lume?Name

Eos își dispută poziția de lider la categoria cel mai mare sailing yacht privat din lume cu Maltese Falcon. Deși acesta are doar 88 metri, față de cei aproape 93 metri ai lui Eos, Maltese Falcon are pescajul de 87 metri, iar Eos de 83 metri. Cu toate acestea, am aflat de la experţi că măsurătoarea corectă se face după bompres, ceea ce îi acordă lui Eos titlul de cel mai mare yacht.

În 2007, BBC și Daily Mail i-au oferit titlul de lider lui Eos prin următorul articol: ”Cel mai mare yacht privat din lume, deținut de un miliardar american, se află în Portul Devon”. Ambarcațiunea poate găzdui 16 musafiri, iar prețul unei astfel de bijuterii navale ajunge la 150 milioane de dolari. Cele două motoare ale yachtului valorează fiecare un milion de dolari.

Mondenități

Eos aparține miliardarului Barry Diller, cunoscut în lumea filmului american, soțul designerului de modă Diane von Furstenberg. Pentru revista Harper's Bazaar, designerul a declarat cât de mult îi place să navigheze cu yachtul. Barry Diller este Chief Executive Paramount Pictures, iar sub coordonarea lui studioul a produs ”Grease”, ”Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark” și ”Beverley Hills Cop”.Name

Înainte de a lucra pentru Paramount, Barry a fost Chairman și Chief Executive la Fox Broadcasting, studioul care a lansat celebrii ”The Simpsons”. Mogulul cinematografiei a fost nominalizat de New York Times în 2005 la secțiunea cel mai bine plătit executive din America, cu un salariu de aproximativ 147 milioane de dolari.

Eos este cel mai spectaculos vas pe care îl vei vedea vreodată. Înălțimea catargelor este ceva ce nu vei mai vedea nicăieri în lume”, povestește căpitanul David White de la Căpitănia Dartmouth. ”Este cu siguranță o minunăție care a devenit cel mai fotografiat yacht pe care l-am avut în port. Mulțimi semnificative de oameni au venit să o vadă.”, a mai adăugat acesta pentru Daily Mail.

Dacă ați zărit yachtul Eos în vreun port, așteptăm pozele voastre, iar echipa Nautica vă promite că le va publica.

Sursa foto: wikipedia.org

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: eos, lux
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement