Nave mari, machete mici! (video)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Titanic a ajuns mic, mic, mic! Nu doar el, ci și alte două ambarcațiuni gigant ale lumii. Un arhitect cu imaginație a reușit să transforme celebrele nave Titanic, Eoseas și Oasis of the Seas în machete de foarte mici dimensiuni. Rezultatul: o imagine spectaculoasă a evoluției construcției navale, de-a lungul unui secol!

 

Dacă în urmă cu 6 ani, Titanic încă se menținea pe locul I ca cea mai mare navă din lume, astăzi, titulatura i-a fost luată de Oasis of the Seas, cea mai nouă splendoare a mării. Însă, nu este singura care i-a luat fața grandiosului Titanic. Allure of the Seas și Eoseas au reușit să claseze legendara navă pe locul 4 în materie de lux, mărime și imagine impunătoare. Nu ne credeți? Haideți să aflăm câte ceva despre fiecare.

Titanic

Avea 269,1 metri lungime, 28 de metri o lățime, 46.328 de tone și o înălțime de 18 m. A fosta doua dintre cele trei garnituri ale liniiei de transport Olimpics, operate de White Star Line. A fost construit de Șatierul Naval „Harland and Wolff” din Belfast . Nava putea transporta 2.224 de pasageri, cu tot cu echipaj. Titanic a fost proiectat pentru a fi cea mai confortabilă și luxoasă navă ai anilor 1900. Deținea o sală de gimnastică, piscină, biblioteci, restaurante de înaltă clasă și cabine opulente. Avea punți impresionante și cabine dotate cu mobilier din lemn masiv.

Allure of the Seas/Oasis of the Seas

Are 360 de metri lungime, 64 lățime, o punte la 65 de metri deasupra apei, carusel și primul bar care zboară! Poate transporta 7.800 de pasageri, cu tot cu personal, are 16 punți cu 26 de restaurante și 17 baruri și cafenele. Oferă un parc natural de 100 metri lungime și săli pentru jogging, fitness, kungo, aerobic, ziduri pentru cățărări, un teren de golf, o tiroliană și terenuri de baschet și volei.

Eoseas

Un pachebot de 300 metri lungime, 60 metri lățime și o suprafață de 20.000 metru pătrați. Este prima ambarcațiune de acest tip care navighează cu vele. Are 1400 cabine de pasageri, restaurante, piscine, săli de spectacol, pentru 3.311 pasageri și 1.089 membri ai echipajului. Deține o centrală electrică  pe baza de gaz natural, care eliberează cu 25% mai puțin bioxid de carbon decât petrolul, și se deplasează cu o viteză de 17 noduri (30 km/h).

O diferență mare între cele trei ambarcațiuni, care se poate observa cu ușurință datorită machetelor individuale. Priviți și voi! Iar dacă vă plac, vă veți putea bucura de ele în propriile voastre locuințe. Asta pentru că, în curând, machetele vor putea fi achiziționate și de pe site-ul nostru! 

Gina Rotaru

 

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement