Lux plutitor

Home « Ambarcatiuni « Yaht
Cei mai bogaţi oameni din lume sunt recunoscuţi pentru preferinţe nobile în materie de petrecere a timpului liber, din acest motiv preferă luxul şi intimitatea oferită de propria ambarcaţiune de lux, în locul unei plaje sau hotel de lux.

Pentru cei etichetaţi drept miliardari, luxul face parte din ordinea zilei, iar deviza lor este: cu cât mai mult, cu atât mai bine. 
 
De la magnatul rus al petrolului, Roman Abramovici, recunoscut pentru flotila de lux de care dispune, până la unele dintre cele mai bogate nume  regale din Orientul Mijlociu, aceste adevărate regine ale mărilor şi oceanelor, ne arată o  eleganţă ieşită din comun, împreună cu confortul oferit de o casă de lux plutitoare.

History Supreme este de departe cel mai scump iaht din lume, cu un preţ de 4,5 miliarde de dolari.
Este de departe cel mai extravagant. Proiectat de celebrul designer Stuart Hughes, iahtul cu o lungime de 30 de metri a fost realizat în trei ani. Ambarcaţiunea este îmbrăcată în aur şi platină - mai exact 100 de tone - ce acoperă puntea, ancora  și dormitoarele. La bord se află o statuie  din osul unui dinozaur T-Rex şi o sticlă pentru băuturi care include un diamant de 18,5 carate. Oficial nu se cunoaşte numele proprietarului, dar neoficial acesta este Robert Kuok, un om de afaceri din Malaezia, locul unde a şi fost construit iahtul.

Al doilea cel mai scump dar şi al doilea cel mai mare iaht din lume detiut de  Roman Abramovici, iahtul Eclipse.
Cu o lungime de 171 de metri ambarcaţiunea dispune de 24 de apartamente, două piscine, cinematograf, salon şi restaurant. Ambarcaţiunea  a costat între 1,2 şi 1,5 miliarde de dolari. Nava are două helipaduri, un submarin şi un sistem defensiv împotriva rachetelor.

Iahtul Dubai vine pe locul trei in lume şi este deţinut de premierul Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Muhammad bin Rashid Makhtoum.
Are numeroase apartamente VIP, şapte punţi, piscine, jacuzzi şi un helipad.Având un preţ colosal – 350 de milioane de dolari  este considerat cel mai luxos, mai elegant si mai frumos iaht din lume. Proprietarul mega-iahtului Dubai este seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum aflat în funcția de  prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.
Ambarcatiunea poate sa gazduiască 115 pasageri. Cu o lungime de 162 metri, vine echipat cu un elicopter Blackhawk, un garaj pentru submarinul propriu şi o scară de sticlă care face legătura între numeroasele apartamente VIP, piscine, jacuzzi, sala de conferinţă, cameră pentru squash şi numeroasele zone de agrement acvatic. 

 
Reporter: Roxana Samfira
Sursă foto: dokonline.com
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: lux, iaht, extravaganta
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement