Indian Empress, împărăteasa oceanelor

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Cunoscut iniţial sub denumirea de Al Mirqab, acest superyacht de lux este unul dintre cele mai scumpe şi mari yachturi din lume. Proprietarul său, magnatul indian Vijay Mallya, a cumpărat-o, în 2006, de la un important şeic din Qatar, cu peste 1 miliard de dolari, după unele estimări ale specialiştilor pieţei. După achiziţionare, Mallya a ţinut să-i schimbe denumirea într-una mai apropiată culturii sale: Indian Empress.

„Împărăteasa Indiană“ este cel de-al doilea yacht deţinut de miliardarul Mallya, primul fiind Indian Princess, şi a fost construită în 2000, în şantierul naval al celor de la Oceanco, din Alblasserdam (Olanda). Design-ul acesteia, atât cel interior, cât şi cel exterior, a fost gândit de celebrul arhitect naval Richard Hein, de la compania A Group. Ambarcaţiunea măsoară 95 m în lungime şi 15 m în lăţime, dispersează 2,5 t de apă şi atinge un maxim de 26 de noduri.

Rezistenta de otel si look glossy

Unicitatea „Împărătesii “ rezidă din tipicul structurii, formei sale: construită complet din oţel, superyachtul de lux îţi schimbă în mod radical percepţia asupra experienţelor anterioare din yachting, aşa cum nici o altă navă din clasa ei nu o poate face mai bine. Cu un look glossy, pretenţios şi dotată cu cele mai în vogă facilităţi din entertainment şi loisir, precum jacuzzi, sală de concerte şi restaurant, bar, sală de gimastică şi lift interior, salon de spa şi un cabinet medical de ultimă oră, achiziţionarea navei i-a oferit magnatului indian reţeta perfectă de a îmbina utilul cu plăcutul.

La bordul navei se pot face şi sporturi nautice: caiacul şi waterskiing-ul fiind printre cele mai populare în rândul invitaţilor milionarului. Yachtul a suferit o serie de renovări capitale la 8 ani de la construirea sa, Mallya dorind să-i ofere bijuteriei sale şi un nou look, mai în concordanţă cu stilul şi gusturile sale. Nava este echipată cu trei motoare a câte 10.000 cp fiecare, produse în Germania, are o capacitate de 74 de persoane (cu un echipaj de 30 de persoane) şi poate fi chiar şi închiriată, atunci când nu este folosită de Mallya.

Centrul atenţiei la Grand Prix-ul din 2007

Desigur, preţul nu este accesibil oricui, iar magnatul se asigură că nu-şi lasă mândreţea pe mâna primului venit. Indian Empress a fost şi centrul atenţiei la Grand Prix-ul din 2007, ulterior fiind gazda petrecerii organizate în 2009 de magnatul indian pentru toţi fanii de Formula 1 care au venit la Monte Carlo Grand Prix, ceea ce a dat ocazia publicului larg să vadă această frumuseţe pe dinăuntru.

Autor: Gabriel Ban

Sursa foto: charterworld.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: ambarcatiune, Indian Empress, navigatie, superyacht, yacht
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement