Godzilla oceanelor, by Lürssen (foto)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Nu a înviat Godzilla și nici nu a fost clonată! Cu atât mai puțin în varianta amfibie! Însă, o ambarcațiune cu structură metalică de mărimea celebrului dinozaur a fost lansată pe mare de compania germană constructoare de yachturi de lux, Lürssen. Este o reușită pe plan mondial a companiei, care a colaborat pentru realizarea acestui proiect, numit „Azzam“, cu designerii de la Nauta Yacht. Este impunător, surprinzător de atractiv, impresionant de luxos și dotat cu tehnologii high tech de ultimă generație. Sună tentant... până la aflarea prețului. Nu de alta, dar suma ar putea găuri chiar și buzunarele unui milionar din Top Forbes.

Cu toate acestea, interesul miliardarilor pentru noua ambarcațiune a reușit să atragă atenția presei pentru prima oară în istoria lansării unei ambarcațiuni de anvergură. Identitatea propietarului Proiectului „Azzam“ nu a fost încă dezvăluită, însă unii spun că ambarcațiunea a fost comandată deja de familia regală din Arabia Saudită. Motivul: a primit titlul de cea mai mare ambarcațiune proiectată până acum în întreaga lume.

Record de 400 de milioane de euro

Luna trecută, Lürssen a anunțat apariția celui mai mare yacht din lume, Azzam. Un yacht care urma să bată recordul deținut de Eclipse, cea mai mare ambarcațiune din lume, la acea dată. Zis și făcut! Yachtul a fost proiectat de firma italiană Nauta Yacht, celebră pe plan mondial datorită stilului arhitectural de top și a design-urilor sale unice, create pentru fiecare ambarcațiune în parte.

Iar, astăzi, am ajuns să admirăm un yacht de 400 de milioane de euro, care are 180 de metri lungime, cu 17,5 metri mai mare decât Eclipse, celebra ambarcațiune aflată în proprietatea lui Roman Abramovici. Astfel, recordul mondial la categoria „Cel mai mare yacht“ deținut de Eclipse a fost oficial doborât! Noul yacht, realizat de Lürssen, urmează să fie andocat pe docul plutitor al companiei germane, pe care se regăsesc toate yachturile din Top 100 deținute de Lürssen.

Doc plutitor de 220 de metri

Cu toate că a fost lansată, ambarcațiunea nu este finalizată 100%. Constructorii ingineri lucrează la ora actuală la două mari secțiuni ale yachtului. Nava a fost urcată pe un doc plutitor cu o suprafață de 220 de metri, pentru ca inginerii să poată continua proiectul fără să întâmpine dificultăți. Însă, până la finalizarea acestuia, compania Lürssen a decis să ofere presei imagini cu Godzilla oceanelor, cum ne place nouă să-i spunem, ideea făcând parte dintr-o amplă campanie de promovare.

O campanie care a dat roade, ținând cont că imaginile și videoclipurile în care apare yachtul Azzam au făcut deja înconjurul lumii, reușind să pună pe jar milionarii de pe întreg mapamondul. Însă, până la aflarea proprietarului, nu ne rămâne decât să admirăm ambarcațiunea și să vedem la cât se va ridica, în cele din urmă, prețul. Căci, la o asemenea cerere, 400 de milioane de euro ar putea fi doar suma de pornire...

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: dailymail.co.uk

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement