Exclusiv Star yacht (foto)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Lux, opulență, design sofisticat și motoare puternice lansate în mijlocul oceanelor. Totul într-un superyacht de lux, cu structură de gentleman... Sună ademenitor, nu? Iar dacă la toate acestea adăugăm și arhitectura realizată în stil tradițional, îmbinată cu reflexe moderne, ne putem declara de-a dreptul cuceriți! Curioși ce ambarcațiune trezește atâta pasiune și vâltoare în julul său? Ei bine, nu putea fi alta decât... Star!

Măsoară 42 de metri, se impune prin corpul nuanțat în albastru închis cu forme prietenoase, tradiționale, îmbrăcate într-un alb pur, plin de eleganță. Este yachtul de lux asemănat adesea cu un gentleman natural, datorită design-ului și aerului puternic și impunător, emanat în timpul navigației. Pasionații îl cosideră gigantul mării, iar admiratorii îi spun perla naturii. Pe scurt, este Star, superyachtul olandez cu design minimalist de la Design Studio Vripack.

Perfecțiune la milimetru

Star este copilul câtorva arhitecți și designeri navali olandezi, el fiind conceput pe celebrele șantiere navale Vripack. Este un yacht care, literalmente, atinge perfecțiunea. Constructorii olandezi nu au lăsat un milimetru neatins, ambarcațiunea fiind lăudată pentru curbele perfect rotunjite și detaliile fine, atent lucrate manual. Pe lângă străduința umană, Star a primit toată atenția tehnologiei, atingând astfel cele mai intime limite ale perfecțiunii.

„Star este unul dintre acele yachturi unice din lume în care sinergia este atât de bine implementată încât provoacă lucruri și impresii mărețe. Echipa noastră a petrecut mai mult de douăsprezece mii de ore pentru a proiecta fiecare detaliu al corpului său, pentru a îmbina perfect design-ul exterior și interior cu consumul eficient de combustibil și cu sistemele de funcționare de pe întreaga ambarcațiune“, spune, cu mândrie, Marnix, unul dintre proiectanții ambarcațiunii.

Inteligență și stabilitate pe mare

Unele dintre caracteristicile sale unice sunt camera de control și cabina de inginerie mecanică din pupa navei, zone aproape inexistente pe yachturi de astfel de dimensiuni. Deși este catalogată drept o mașină spațioasă fără pilot (UMS), acest yacht a fost conceput pentru a naviga pe tot globul, cu chila ei proprie, cu ajutorul unui sistem de navigare inteligent implementat. Pentru navigare, ambarcațiunea are nevoie doar de un căpitan și un inginer de sistem care să fie atent la camera motoarelor. Star este configurat pentru mai multă forță și stabilitate pe mare.

Pupa ambarcațiunii are două zone sociale, care se întind pe șase metri. Pasarela este largă și oferă acces ușor spre apă, în cazul în care se dorește practicarea de scuba-diving. De asemenea, zona este amenajată cu canapele din piele, încadrate în lemn de teck, pentru un aspect elegant și pretențios, iar priveliștea oferită este unică, datorită design-ului măreț.

Design interior cu lux pretențios

Ușile de interiorul yachtului sunt în stil fluture, camera de zi are un tavan din sticlă, care se poate deschide complet pentru pentru a oferi senzația de spațiu larg și luminos. Pe yacht există un jacuzzi full size, șezlonguri pentru familie, un open bar, zonă de barbeque și o zonă destinată petrecerilor relaxante în familie.

Mobilierul este din lemn de teck, iar materialele sunt foarte moi. Canapelele sunt din piele de vițel și Alcantara, un material textil revoluționar, care îmbină design-ul și eleganța cu performanța de a nu-și schimba aspectul nici după zeci de ani de uzură. Star este printre puținele yachturi din lume în care detaliile fine și materialele de calitate sunt îmbinate cu cea mai mare precizie. Aspectul îi lasă cu gurile căscate și pe cei mai pretențioși proprietari de yachturi de lux, motiv pentru care a devenit una dintre cele mai apreciate ambarcațiuni din lumea impunătoare și sofisticată a milionarilor.

Autor: Gina Rotaru

Sursă foto: superyachttimes.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement