Dorinta de a avea un yacht

Home « Ambarcatiuni « Yaht

            Dorinta de a avea yachtul tau se deosebeste de orice alta dorinta. Este dorinta pe care o ai sau nu, dar daca simti, ai face aproape orice sa ti-o indeplinesti. Printre cei care impartasesc aceasta dorinta exista categorie aparte, de fapt tinta seriei de mini-reportaje pe care deschidem acum: oamenii care isi construiesc propriul yacht. Vom vorbi despre aceia care viseaza, se informeaza, investesc si apoi depun un volum considerabil de munca pentru a aduce in realitate acel obiect miraculos – yachtul.

         Orice persoana doritoare de a intra in posesia unei ambarcatiuni va fi pusa la un moment dat in situatia de a se informa privitor la etapele legale pe care va trebui sa le parcurga. Ne-am propus sa venim in intampinare tuturor care isi pun intrebari ca: de unde se poate procura ambarcatiune, daca se pot construi ambarcatiuni, cum procedam la vanzarea lor, care este legislatia care reglementeaza acest domeniu, etc, cu serie de informatii utile extrase din legislatia in vigoare. Documentatia pe care o prezentam ne-a fost furnizata prin amabilitatea domnului Florin Gusman, vicepresedinte al Ligii Navale Romane, pe care aspirantii pentru obtinerea unui permis de conducator de ambarcatiune il vor intalni in calitate de profesor la cursurile de vara organizate de catre Yacht Club-ul Regal Roman.

         La Salonul Nautic din acest an sunt expuse şi două ambarcaţiuni produse în România, la Hinova, lângă Drobeta-Turnu-Severin. E adevărat, echipa de şapte oameni care meştereşte la ele e condusă de artistul olandez Antonio Selva, care se află, deocamdată, la început prin aceste locuri. La Bucureşti, olandezul prezintă un runaboat de 6,2 metri - construit după conceptul ambarcaţiunilor rapide, folosite de contrabandiştii americani în vremea prohibiţiei. De altfel, lucrarea a fost botezată „Capone 21”, după numele celebrului mafiot. Si ca sa nu se simta inferior, iahtul de lux al suedezilor sta mult mai bine la capitolul motorizare. Vine dotat cu doua motoare de fabricatie Rolls-Royce, care dezvolta nu mai putin de 14.000 de cai putere.

 

Foto: sailingeurope.com

Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: salonul nautic, yacht, ambarcatiune
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement