Concepte de super-yachturi (foto)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Design revoluționar și perfomanțe compeșitoare! Așa gândesc marile companii constructoare de yachturi noile modele în materie de ambarcațiuni de lux. În timp ce unii producători tind către un design cât mai nonconformist, alții se axează pe facilități și clasicitate.Fiecare își caută propria nișă, iar sutele de concepte de yachturi încep să se așeze într-o structură ușor de gestionat de pasionați. Totul ține de dorințe și de ceea ce vrei să găsești. Pentru că, în secolul 21, găsești orice tip de ambarcațiune vrei, în ce formă vrei și cât de personalizată o vrei. Ce se anunță în 2014 în materie de concepte, design și performanță?

Am trecut de la nonconformit la clasic și ne-am bucurat să vedem modele ceva mai palpabile, care chiar ar putea apărea pe piața internațională de ambarcațiuni. Spre deosebire de yachtul insulă, „transformers” sau „pescăruș”, există câteva proiecte care fac deja cu ochiul nu doar companiilor competitore de construcții ambarcațiuni, ci și potențialolor clienți. Motivul? Sunt șic, nu tocmai extravagante, luxoase însă nu țipătoare. Fix ceea ce trebuie pentru un model exclusivist, în design clasic, dar cu cele mai înalte și pretențioase tehnologii.

Conceptul muzical

Stradivarius este un concept de motoryacht de 120 lungime, proiectat de compania Yacht McDiarmid & Design. Conceptul marchează a doua aniversare a studio-ului și a fost inspirat de o vizită la Muzeul Muzicii Veneția din Veneția, Italia. Conceptul a fost numit după instrumente cu coarde construite de către membri familiei Stradivari(Stradivarius) și se bazează pe corp de o vioară. El poate găzdui 16 de persoane în opt cabine. Structura de oțel și aluminiu vor fi asamblate cu generatoare Volvo Penta D16 MG și baterii Valence, și conectate la unitățile pod.

Fantoma

Franța, Paris. Pierrejean Design Studio a dezvăluit un concept motoryacht de 60 metri lungime numit „Fantoma”. Ideea îi aparține fondatorului Jacques Pierrejean, care și-a imaginat fantoma la au Monaco Grand Prix 2012. Este o ambarcațiune cu o siluetă inovatoare, unde pătrunderea luminii în interior este un accentul primar. Bazat pe trei punți, design-ul acestui concept poate fi comparat cu o casă, un hotel sau un palat. Are două terase (provă și pupă), o zonă de plajă, salon pentru cine de gală și un ring de dans. O a treia terasă este o extensie pentru suita proprietarului. De asemenea, modelul are o cadă scufundată în podea, un pat modern, cu baldachin, un dressing, iar velele formează ecrane care ascund locurile de servit masa.Un design asertiv și descret, în care sunt încorporate cele mai luxoase și pretențioase facilități și tehnologii.

Seymour

Yachtul cu vele este conceput de Christopher Seymour și are 44 de metri de tradiție. Modelul se axează pe facilități de croazieră îmbinate cu linii fine ale design-ului tradițional. Numit „Amor Fati”, proiectul incorporează idei inovatoare pentru performanță, la care se adaugă lux și confort. Cum va arăta modelul la finalizare și care este demersul proiectului său? Fondatorul și designerul Christopher Seymour ne anunță doar că vom avea parte de o supriză...

Gina R.

Foto: www.superyachtdesign.com

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: design yacht, pret yacht, yacht, yacht de lux, yacht de vanzare
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement