Cele mai scumpe yachturi din lume (foto)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Lux, personalizare, confort... cu prețuri de milioane de dolari! Vorbim despre yachturile luxoase deținute de miliardarii lumii. Sunt modele care te lasă cu gura căscată, construite la comandă și achiziționate cu sume exorbitante. Cât costă un asemenea prototip dar, mai ales, cine sunt posesorii lor? Am cules informații despre primele 5 yachturi luxoase ale lumii, ale căror prețuri încep de la minimum 300 milioane de dolari!

1. Lurssen - Proiectul Azzam
Pret: 622 milioane dolari
Lürssen Yachts, una dintre principalele companii constructoare de ambarcațiuni din întreaga lume, a prezentat public proiectul unui mega-yacht luxos, care se așteaptă să fie cel mai mare yacht privat din lume. Proiectul numit ca Azzam, arată că mega yachtul va avea 179,93 metri lungime, cu aproape 17 metri mai lung decât cel mai mare yacht privat din lume - „Eclipse” - deținut de rusul Roman Abramovici. Construcția ambarcațiunii se află în desfășurare la șantierul Lürssen Yachts din Germania, prețul de construcție ajungând la 622 milioane dolari. Modelul a fost comandat de familia regală saudită.

2. Eclipse yaht
Pret: 485 milioane dolari
Proprietar: Roman Abramovici, Rusia
Deținută de oligarhului rus și patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, ambarcațiunea este cunoscută drept cel mai mare yacht privat din lume, având peste 170 metri lungime. Este cel mai scump yacht în ceea ce privește valoarea construcției, dar și cel mai scum yacht privat charter, costând 2 milioane de dolari pentru o vacanță de o săptămână. Facilitățile de la bord includ 20 jeturi de apă, cinema, bibliotecă, piscină, grădină privată ș.a. De asemenea, este renumit pentru securitatea sa, yachtul fiind rezistent la gloanțe și bombe, având cinci ieșiri posibile, în cazul unui atac.

3. „A” Superyacht
Pret: 323 milioane dolari
Proprietar: Andrey Melnichenko, Rusia
Miliardarul rus Andrey Melnichenko este proprietarul acestui gigant de apă, care are 118,87 metri lungime. Yachtul are un heliport, pentru ca domnului Melnichenko să poată veni direct cu elicopterul său privat. Băile sunt din marmură, iar design-ul este realizat de mai mulți designeri. Forma unică a yachtului a fost proiectată pentru a putea tăia gheața, fiind un vas perfect pentru croaziere în apele Mediteranei.

4 Platinum 525
Pret: $ 300 milioane +
Proprietar: Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Makhtoum, Dubai
A fost lansat în 2005, fiind considerat cel mai mare din lume, înainte de apariția „Eclipse” și „A” Superyacht. Yachtul a fost comandat în 1996 de prințul Jefri Bolkiah, ambarcațiunea fiind cumpărată de domnitorul din Dubai, seicul Mohammed bin Rashid Al-Makhtoum. Nava are 160,02 metri lungime, având caracteristici precum heliport privat, camere de observare, apartamente de lux, teren de squash, piscină SPA. Are 4 motoare diesel, cu 9000 CP.

5. Pelorus Yacht
Pret: 300 milioane dolari
Proprietar: Roman Abramovici, Rusia
Este una dintre navele de croazieră preferate ale lui Roman Abramovic, având o lungime de 102.072 metri lungime. A fost construit în anul 2003, de șantierul naval german Lurssen Yard, iar interioarele au amprenta celebrului designer Tim Heywood. Deținută inițial de șeicul arab și ulterior vândută lui Abramovici, yachtul a suferit unele schimbări majore în design și pictură, în 2007, după dorința rusului. Yachtul este propulsat de 2 motoare Wärtsilä, generatoare de 5500 de cai putere, beneficiind de o viteză de croazieră de 20 de noduri. Carectareisticile helipads, piscine, săli de conferință și apartamente, care poate găzdui confortabil 18 persoane și 40 de membri permanenți ai personalului.

Gina Rotaru

Foto: www.bornrich.com

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement