Cel mai mare yacht privat lansat în 2013 (foto)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

 

Lürsen a lansat la începutul primăverii cel mai mare yacht din lume: Azzam! Depășește180 de metri lungime și a fost proiectat de inginerul Mubarak Saad Al Ahbabi împreună cu o echipă de clasă mondială! Acesta s-a implicat în dezvoltarea tuturor domensiilor și structurilor din cadrul acestui proiect sofisticat pentru a-l transforma nu doar în cel mai mare, ci și în cel mai luxos.

 

Sub conducerea sa, conceptul original al yactului a fost dezvoltat pornind de la cerințele generale cu privire la aspectul general, dimensiunea, performanță și stilul exterior. Visul său a fost acela de a construi un yacht de lux mare, cu un design inovator și atemporal, capabil să navigheze în ritm alert pe ape calde și puțin adânci. Mai mult, a vrut să ofere în același timp confortabilitate, lux și un design interior sfisticat, demn de hotelurile de cinci stele plus! Și i-a ieșit! Sub îndrumarea personală a inginerului Mubarak Saad Al Ahbabi, echipa de inginerie tehnică de la Lürsen, a designului exterior de Nauta Yachts și designului interior marca Christophe Leoni a lansat la apă un yacht care este, fără îndoială, mai complex și mai provocator față de oricare alt model lansat pe piață până la ora acuală.

180 de metri și 30 de noduri

Azzam aduce noi definiții termenilor de dimensiuni, performanță și tehnologie. Pe lângă calitatea de a fi cel mai mare yacht din lume, cu o lungime de 180 de metri și o viteză de top de 30 de noduri, Azzam deține și un nou record în ceea ce privește timpul de construcție. Peter Lürsen, managerul companiei, spune cu mândrie: „A fost lansată după o dezvoltare care a durat trei ani. Ea reprezintă cu adevărat un nou reper, nu numai în istoria noastră, ci și în istoria yachting-ului.”

Design-ul se impune prin tărie, îmbinată cu o eleganță atemporală, care încorporează toate elementele vizionare ale design-ului modern contemporan. Printre multe alte caracteristici, yachtul are un salon principal de 29 metri lungime, un fascicul de 18m, cu un plan deschis, fără stâlpi. Yachtul poate clători la o viteză maximă de 30 de noduri, fiind alimentat de o combinație de două turbine cu gaz și două motoare diesel, cu un total de 94,000 cai putere.

Decoratiunile interioare au fost realizate de renumitul designerul francez Christophe Leoni, care a obținut un interior sofisticat și luxos în stil empire. Modelul a atras atenția presei de specialitate și nu numai cu mult înainte de lansarea oficială care a avut loc în luna aprilie! Fără doar și poate, Azzam își va primi nu doar titulatura de cel mai mare yacht privat în 2013, ci și cea de „yachtul anului 2013” datorită conceptului, construcției și finalității sale care îmbină într-o manieră aproape perfectă luxul, forța și eleganța.

Gina Rotaru

Foto: aboattime.com

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: Azzam, Azzam Yacht, Lürsen yachts, yacht privat
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement