Azi, Titanicul e de 5x mai mic... (video)

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Credeați că ați văzut totul în materie de lux? Royal Caribbean deține cel mai mare și mai luxos vas de croazieră pe care l-ați putut admira vreodată! Nu este o laudă nejustificată, ci ambarcațiunea este de cinci ori mai mare decât celebrul Titanic! Cât despre facilități, nu se poate compara nici de departe! Are 360 de metri lungime, 64 lățime, o punde la 65 de metri deasupra apei, carusel și primul bar care zboară! Ei, ce ziceți de asta?

Iar laudele pot continua pe pagini întregi! Asta pentru că linia de croaziere Royal Caribbean a investit în vasul de croazieră nu mai puțin de 1.4 miliarde de euro, pentru a ajunge pe primul loc în materie de ambarcațiuni de lux! Și a reușit, pe merit!

Record obținut din greșeală

Allure of the Seas a fost lansat în larg în 2009, la un an diferență după Oasis of the Seas, considerată la acea vreme cel mai mare vas de croazieră din lume. Ei bine, deși trebuiau să fie identice, Allure of the Seas a ieșit cu 5 centimetri mai mare față de „mama” ei. Vasul de croazieră are 360 de metri lungime, 64 de metri lățime și o punte construită la 65 de metri deasupra apei.

Poate transporta 7.800 de pasageri, cu tot cu personal, făță de 3.547 găzduiți de Titanic. Iar asta nu e tot! Allure of the Seas are 16 punți, pe care au fost amenajate 26 de restaurante și17 baruri și cafenele. La bordul Titanic existau: o sală de sport, o cafenea cu terasă, câteva băi turcești și un bazin de înot. Cam subțire, nu?

Bar zburător, parc natural și carusel

Turiștii se pot bucura de 24 de lifturi pentru a ajunge pe toate nivelele ambarcațiunii. Iar unul dintre lifturi este, de fapt, un bar - Rising Tide Bar - poreclit „barul zburător”. Asta pentru că e primul bar de pe o navă de croazieră, care urcă și coboară în timp ce-și servește clienții. Barul Zburător face legătura între alte două mari zone: Royal Promenade și Central Park (parc cu vegetație naturală de 100 metri lungime și 19 metri lățime, care găzduiește 12.175 de plante și de copaci de toate soiurile. Aici te poți relaxa citind o carte sau jucând șah la o masă supradimensionată).

În plus, indiferent de pretenții, găsești orice stil de bar vrei: de la wine bar-uri, până la restaurante japoneze. Iar fiecare bar sau restaurant are o capacitate de 128 de persoane. Mai mult, extremiștii se pot bucura și de un bar construit în totalitate din gheață, unde temperatura se menține la -8 grade! Mai mult, este primul vas de croazieră care deține un carusel, într-un parc de distracții destinat copiilor.

Activități acvatice de la A la Z

Iar dacă vreți sport, îl aveți din plin! De la jogging, fitness, kungo sau aerobic, la tot ce ține de apă! Vasul este amenajat cu o pistă de 700 de metri pentru jogging, patru piscine pentru înot, două piscine pentru surfing, dotate cu mașini de generat valuri (SurfRider), 11 piscine cu apă dulce sau sărată și cu 10 jacuzzi, cu priveliști spre ocean.

Mai mult, turiștii dispun de două ziduri pentru cățărări, un teren de golf cu 9 găuri, o tiroliană și terenuri de baschet și volei. Copiii se pot bucura de un parc acvatic, unde îi întâlnesc pe Shrek, Fiona, Kung Fu Panda sau pe pinguinii din Madagascar. De asemenea, există scenă de amfiteatru pentru spectacole, stand-up și cluburi de muzică, printre care și unul de jazz. Un întreg oraș plutitor, pe care ai putea trăi, fără lipsuri, toată viața, nu credeți?

Gina Rotaru

 

Foto:www.oasisoftheseas.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: noiembrie, Royal Caribbean, Titanic, vas de croaziera, vas scufundat
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement