Adastra, primul super yacht controlat prin iPad

Home « Ambarcatiuni « Yaht

Vă mai aduceţi aminte de serialul StarTrek şi de nava Enterprise? Dar de Star Wars? Dacă da, nu puteţi trece cu vederea ultima minune de yacht construit de chinezi. Mai mult chiar, acest Super Yacht, lansat la apă, în premieră, în luna aprilie a acetui an, în Zhuhai, China, poate fi controlat şi prin iPad. Ce părere aveţi?

Evoluţia tehnologică se resimte tot mai mult în viaţa oamenilor. Tehnologia este încoporată aproape în tot cea e mişcă în jurul nostru, iar, cine ştie, în viitorul nu foarte îndepărtat vom putea asista la tot mai multe “minuni”. Până atunci, însă, vrem să vă povestim despre o minune de barcă realizată recent de chinezi.

Nava a fost construită în China, timp de cinci ani şi poate fi manevrată chiar şi de pe un iPad. Fabricanţii yacht-ului susţin că au implementat un sistem de control care poate fi administrat tableta iPad a companiei Apple însa numai dacă distanţa dintre Adastra şi tabletă nu este mai mare de 50 de metri. Name

Ambarcaţiunea este făcută din carbon şi lemn de stejar, are 42 de metri lungime şi la cele 52 de tone pe care le are, atinge o viteză de doar 30 de kilometri pe oră. Cu o singură alimentare, yachtul poate parcurge o distanţă de peste 7.000 de kilometri.

Designul ambarcaţiunii Adastra este unul unic, iar aceasta semană destul de bine cu o nava spaţială, potrivit Business Insider, şi a fost conceput de John Shuttleworth Yacht Designs, o companie din West Sussex, Anglia.

Preţul de achiziţie s-a ridicat la circa 15 milioane de dolari, iar nava a intrat deja în posesia unui om de afaceri, conform Luxuo.com, ce o va folosi pentru a călători între două insule din afara coastei indoneziene. Yachtul poate adăposti nouă persoane, care pot petrece la bord clipe de adevărat huzur, dar şi şase membri ai echipajului.

Echipa Nautica este de părere că odată ce o asemenea “bijuterie” a fost lansată la apă şi poate fi controlată fără prea mult efort chiar şi prin intermediul ecranului unui iDevice, sunt şanse foarte mari ca şi alţi deţinători de yachturi să implementeze sisteme similare pe bărcile sale. Voi ce părere aveţi?

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: adastra, control prin ipad, ipad, super yacht
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement