Quadski: ATV sau jet-ski ? Amândouă!

Home « Ambarcatiuni « Sport

Pasionații de mașini și sporturi nautice cu siguranță sunt familiarizați cu termenul de „amphicar”, adică mașina-barcă. Conceptul nu este nou, primul amfibian a fost pus în vânzare începând cu 1961. Ce aduce nou quadski ? Echipa Nautica Magazine vă informează!

Ce se întâmplă când structura unui ATV se combină cu funcționalitatea unui jet-ski ? Cei de la Gibbs Technology au descoperit această combinație și garantează publicului larg și mai multă adrenalină. Dacă aceste caracteristici nu v-au atras încă atenția, vă spunem ce ne-a atras pe noi la Quadski: se transformă din ATV în jet-ski în doar 5 secunde. Impresionant ?

Quadski face parte din noua clasă a vehiculelor recreaționale, având o putere de 140 CP atât pentru uscat, cât și pentru apă. „Jucăria” ajunge la viteza de 50 mph, indiferent de mediul în care o folosești. Rezervorul este suficient de mare pentru o călătorie de maximum două ore pe apă și pentru 600 de kilometri pe uscat. Prețul unui astfel de vehicul începe de la 46.000 de dolari, conform site-urilor de specialitate.

Transformarea

Tranziția de la un mediu la celălalt durează aproximativ cinci secunde. Atunci când ia contact cu apa, roțile se retrag în corpul vehiculului dintr-o singură mișcare. Gibbs Technologies declară că invenția lor este utilă mai ales în cazul misiunilor de salvare, fie ele de căutare, de urgențe sau pentru personal medical care are nevoie să ajungă în zone greu accesibile cu un vehicul mai mare.

Despre conceptul amphicar

Amphicar-ul este un automobil tip amfibian, primul vehicul cu aceste caracteristici fiind pus în vânzare în 1961. Vehiculul este de origine germană și a fost proiectat de Hanns Trippel și produs de Quandt Group la Lübeck.

Produsul a fost creat și comercializat pentru piața americană, iar până în 1965, aproximativ 4000 de exemplare au fost vândute. Fără nicio îndoială, amphicar-ul este în continuare unul dintre cele mai vândute produse a tuturor timpurilor. 

Sursa foto: thelifeofadventure.com

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: atv, atv, jet ski, jet ski, Quadski, Quadski
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement