Primul caiac cu all inclusive (galerie foto)

Home « Ambarcatiuni « Sport

Pasionați de caiac de mare, fiți pe fază. Un canadian aventurier a construit un caiac de mare personalizat, pe care îl vinde cu... 84.000 de dolari. Motivul: e all inclusive! Iar originalitatea proiectului depășește chiar și așteptările nonconformiștilor pasionați de caiac de mare.

„WiTHiN“ este un caiac de mare, în stil barcă, construit de inginerul Greg Kolodziejzyk și care oferă toate facilitățile imaginabile pentru o excursie de cel puțin o lună pe mare. Are un acoperiș rezistent și o arhitectură nonconformistă, menită să mențină vasul pe poziții în caz de vreme furtunoasă.

Caiac de mare în stil propriu

Iar asta nu e tot! În cabina de pilotaj, „WiTHiN“ are montat două pedale electrice, cu ajutorul cărora poți spori sau încetini viteza de rotație a elicelor, fără prea mult efort fizic. Astfel, la 80 rpm, WiTHiN poate atinge o viteză de 3,7 noduri.

Deși are peste 45 de kilograme și o chilă de oțel de un metru (cu trei picioare), care ajută la stabilitate, „WiTHiN“ este construit aproape în întregime din fibră de carbon. Potrivit proiectantului, el își poate menține echilibrul și datorită greutății clapei pliabile de pe acoperiș.

„WiTHiN“ are, de asemenea, un schimbător de viteze de tip balast electronic, cu ajutorul căruia poate fi echilibrat manual la mișcările bruște sau în situații de greutate inegală. Schimbătorul de viteze, împreună cu o serie de multe alte electronice, primeşte electricitate în valoare de 80 amp din două baterii. Baterii care, la rândul lor, sunt încărcate cu ajutorul a şapte panouri solare.

Confort de casă, în caiac de mare

Pe lângă toate aceste dotări, caiacul de mare deține o unitate de desalinizare, un pilot automat, un generator de hartă GPS. Mai beneficiază și de iluminat interior și exterior, un far de urmărire prin satelit, un telefon prin satelit şi un radio de înaltă frecvență.

Interiorul este împărţit în şase compartimente etanşe. Include o cabină de pilotaj, o cabină de dormit şi un compartiment principal de depozitare, care poate stoca materiale și alimente aproape 100 de zile.

Cât despre confort, „WiTHiN“ este dotat cu un sac de dormit, saltea, aragaz de tabară, stingător de incendiu, trusă medicală şi horn de aer. Pe scurt, este un caiac de mare care îți poate oferi cam tot ce ai avea nevoie pentru o escapadă de aproape o lună pe mare.

Însă, ținând cont de preț și de spațiul minimalist, investiția nu este atât de convenabilă, credem noi. Asta pentru că, la 84.000 de dolari, poți achiziționa o ambarcațiune de lux, precum Maxum 3700 SCR, confortabilă pentru întreaga familie. Tu ce crezi?

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: adventuresofgreg.com

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement