PortaBote cu pliabilitate în stil 4x4 (foto)

Home « Ambarcatiuni « Sport

Există câțiva factori în alegerea și achiziția unei ambarcațiuni potrivite: scopul, rezistența materialelor, prețul și... dimensiunea! Iar dacă la preț mai putem negocia, la dimensiune ba! Motiv pentru care mărimea ambarcațiunii trebuie aleasă în funcție de spațiul de depozitare din locuință. Și cum marea majoritate a românilor nu se bucură de case la curte sau garaje de mari dimesniuni, mărimea bărcii și modul de depozitare a acesteia a devenit un factor de mare importanță din zilele noastre. În special pentru pasionații de navigație și/sau pescuit.

Ce e de făcut în această situație? Ei bine, câțiva producători internaționali, care se regăsesc și pe piața de ambarcațiuni din România au găsit soluția: bărcile pliabile! Iar una dintre companiile cu dealeri în România este Ironman 4X4! I-am admirat la „Salon Nautic Internațional Buicurești” și am fost plăcut surprinși de noua apariție: PortaBote! O ambarcațiune încăpătoare, din material rezistent și incredibil de compactă la transport și depozitare! Cât cântăresc și care sunt sumele de comercializare?

Prețuri promoționale între 1.500 – 2.000 de euro

Bărcile pliabile sunt lăudate pentru stabilitate, durabilitate și întreținere! Datorită materialelor ușoare din care sunt confecționate, ambarcațiunile se pot spăla cu apă și săpun! Materialul fotosit în cosntrucție: Polypropilena de 6.3mm, de înaltă rezistență la impact. Este cunoscut ca fiind un material ectrem de dur, însă destul de flexibil și greu de perforat. Nu se distruge la soare și nu are restricții legate de temperatură. Semn că depozitarea se poate face...și în aer liber.

Cât despre pliabilitate, barca ajunge la o grosime de 15 cm și poate fi asamblată în aproximativ 5 minute, spun reprezentanții companiei! În fine, dacă nu ești experimentat în ale asamblării, s-ar putea să dureze chiar și 20 de minute. Barca standard are o lățime de 1,52 metri, se spune că este foarte ușor manevrabilă și navighează cu până la 25km/h, având motoare mici, de 3,5 – 10 CP. Cum se procedează pentru a o lansa pe apă? Desfaceți barca, montați banchetele, oglinda și... go for it! Bucură-te de navigație!

Fără taxe, impozite și permis de navigație

Partea cea mai distractivă! Pe cât este de pliabilă, pe atât este de … nepretențioasă! Nu cere înmatriculare, permis de navigație și nici nu plătești impozit pentru ea. Motivul:; intră în categoria ambarcațiunilor cu motoare de până la 10cp, care poate fi condusă se aproape oricine... Spun aproape pentru că nu este recomandat să o lăsat pe mâna copiilor și nici a adolescenților! Ambarcațiunea este construită de producătorul australian de suspensii 4X4 pentru offroad, Ironman4X4 din SUA, cu o experiență de peste 55 de ani pe piața internațională!

Gina Rotaru

Foto: barci-pliabile.ro

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement