GALERIE FOTO: Top 5 amfibieni

Home « Ambarcatiuni « Sport

O mașină care se transformă în ambarcațiune. O ambarcațiune care se poate transforma într-o mașină. Totul sub o secundă. Credeți că vorbim despre efecte speciale din filmele SF? Nici vorbă. Amphicar-urile, prezente pe piață încă din 1961, fac și acum senzație. De ce? Vă arătăm în galeria foto ce urmează!

Să pornim de la definiția din DEX a cuvântului „amfibian”: clasă de animale vertebrate cu temperatura corpului variabilă, care pot trăi în apă și pe uscat; batracieni; (la sg.) Animal din această clasă. [Pron. -bi-eni, sg. -ian. / < fr. amphibiens]. Așadar, și mașinile-ambarcațiuni pe care le prezentăm în cele ce urmează funcționează pe același principiu.

Amphibious Lamborghini: Acest Lamborghini, al cărui design a fost creat de Mike Ryan, este una din piesele de rezistență ale filmelor cu James Bond.

Humdinga: Acest amfibian este al doilea din seria creată de Gibbs Technologies, cei despre care v-am mai povestit în articolul dedicat celei mai noi invenții din categoria amphicar - Quadski.

Aquada: Această ambarcațiune este prima încercare a celor Gibbs Technologies de a crea amphicar-uri. Cum era de așteptat, Aquada a fost folosită și ea în seria de filme James Bond.

Water Car: momentan, este cel mai puternic amphicar din lume. Costă doar 2.000.000 de dolari. Însă, pentru o așa jucărie rapidă, cum să nu investești?

DUKVs:  este un tanc folosit în cel de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, el este transformat într-un amphicar și vândut cu succes la prețuri cuprinse între 25.000 și 30.000 de dolari.

Sursa foto: marineinsight.com

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement