BIC 245 i-a cucerit pe români (foto)

Home « Ambarcatiuni « Sport

Mică, spațioasă și 100% reciclabilă! Este vorba despre BIC 245, ambarcațiunea care face furori printre marea majoritate a românilor atrași de navigație! Dotată cu un motor mic, însă cu un design care oferă echilibru și siguranță pe apă, BIC 245 a devenit una dintre cele mai dorite ambarcațiuni de navigație de clasă mică. Este destinată atât pescuitului, transportului de persoane, cât și pentru distracția copiilor în larg! Un prototip simplu, rezistent și facil oricărei persone, indifernet dacă aceasta are sau nu experiență în navigație.

Pe scurt BIC 245 este lăudată de navigatori datorită greutății, manevrabilității, stabilității, a înălțimii și a prețului, care este în jur de 2.400 de lei. Ambarcațiunea are o lungime de 2,45 m, lățime de 2.50, greutatea 39 kg, iar încărcătura maximă suportată este de 290 de kg. Poate transporta trei persoane, iar pe ea se poate pune orice motor electric sau motor termic mic, de 2,5 sau 4 cp. Vin în trei nuanțe: galben, albastru verde și sunt fabricate din polietilena de înaltă densitate.

Punctul forte... greutatea!

Ambarcațiunea are formă de catamaran și beneficiază de roți integrate, structură care îi oferă stabilitate și îi permite navigatorului să pescuiască din picioare, fără teama răsturnării. Datorită greutății sale și a echipamentului de două roți, BIC 245 poate fi transportată cu ușurință pe teren accidentat până la lansarea pe apă. De asemenea, dimensiunea mică permite așezarea ei pe portbagajul mașinii. Ea poate fi depozitată în garajul locuinței în poziție verticală, ocupând mult mai puțin spațiu față de ambarcațiunile de același calibru.

Aceste bărci sunt fabricate din polietilena de înaltă densitate, fiind extrem de rezistentă atât la razele puternice ale soarelui cât și la accidente. Materialul este recunoscut rezistența la șocuri și proprietățile sale de a-și reveni la forma inițială după o eventuală deformare. În plus, BIC 245 este 100% reciclabil, ceea ce o încadrează în trendul 2013 – navigația ecologică. La achiziționare, bărcile BIC 245 vin complet echipate cu accesorii precum o băncuță., două vâsle, un kit de roți, trei furcheti, frânghie și trei suporturi de furcheti.

Cât despre design, nu putem spune că este unul spectaculor, ci doar... aparte! Imaginea unui catamaran de mici dimeniuni oferă rapid senzația de siguranță și echilibru, iar costurile mici de întreținere sunt printre principalii factori care îi îndeamnă pe români să opteze pentru achiziționarea ei. În plus, pentru a naviga cu acest tip de ambarcațiune nu este necesar permisul de navigație întrucât puterea motorului este nu depășește limita admisă de autorități.

Gina Rotaru

Foto:www.hibiscussport.ro

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement