Totul despre alegerea unei bărci Zodiac

Home « Ambarcatiuni « Pneumatice

Știți povestea companiei producătoare de copiatoare pe care toată lumea le numește „xerox” ? Dar a pantofilor sport denumiți generic la singular „adidas” ? Același lucru se întâmplă și cu liderul mondial în ambarcațiuni pneumatice, cunoscute pe piață ca „zodiace”. De ce ? Aflați din materialul nostru !

De la apariția ambarcațiunilor pneumatice și a utilizării lor intensive, multe vieți omenești aflate în pericol de moarte au fost salvate. Poate cel mai celebru caz unde bărcile pneumatice au lipsit este Titanic, nava care avea doar 20 de bărci de salvare pentru cei aproximativ 2000 de pasageri aflați la bord. Al Doilea Război Mondial a propulsat acest tip de ambarcațiuni direct în fruntea clasamentului în ceea ce privește flota  - cu ele, se transportau provizii, armament și alte „bunuri” folositoare în luptă. Dar despre toate aceste aspecte am scris în articolul Cum au apărut bărcile pneumatice, pe care vă invităm să-l (re)citiți aici.

Bărcile Zodiac s-au poziționat pe piața de ambarcațiuni ca furnizor pentru forțele militare și civile. Fondatorul Zodiac, Pierre Debroutelle, a creat o barcă de două locuri după prototipul caiacului. Vânzările sale au crescut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când în 1937 Aéronavale, Serviciul Aero-Naval Francez, a comandat bărci specializate în transportul de bombe și torpile.

Cei care au început să folosească bărcile Zodiac în scopuri de transport pasageri au fost Institutul Roial Național al Bărcilor de Salvare (RNLI). Aceștia le-au introdus în circuitul de salvare, lângă țărm, pentru a salva naufragiații.

Astăzi, Zodiac este liderul ambarcațiunilor de tip pneumatic. Pentru publicul larg, portofoliul se împarte în cinci categorii: comfort cruising, sport cruising, easy cruising, yachting sau tender. Care sunt principalele lor caracteristici ?

Comfort cruisingName

Fiecare model al acestei categorii garantează o distracție completă pe mare. Designul ergonomic, materialul din care este fabricată și accesoriile au fost create cu scopul de a avea un grad ridicat de ușurință în manevrabilitatea ambarcațiunii. De asemenea, comfort cruising oferă un spațiu vast echipajului aflat la bord. În această categorie există 8 modele diferite iar prețurile încep de la 15.000 de lire sterline.

Sport cruisingName

Categoria este dedicată pasionaților de sporturi nautice, de la pescuit până la waterskiing și scufundări. Bărcile din linia sport cruising au un grad ridicat de confort, performanță și oferă securitate pentru cei care practică sporturile nautice. În această categorie există 5 game diferite cu 13 produse din care poți alege barca ideală. Prețurile liniei sport cruising încep de la 12.000 de lire sterline.

Easy cruisingName

Această categorie oferă 15 variante de bărci gonflabile cu caracteristici special create pentru o manevrabilitate ușoară, o depozitare simplificată și un raport calitate-preț excelent. Bărcile liniei easy cruising au o greutate redusă și sunt alegerea perfectă pentru adevărații sailori. Prețurile încep de la 500 de lire sterline.

YachtingName

Cuvântul-cheie al liniei Zodiac Yachtline este confortul. Conceptul este special creat pentru activități recreative ca sporturile nautice, iar designul și spațiul interior concurează cu orice alt yaht din lume.

Categoria yachting are 4 modele în portofoliu, cu prețuri începând de la 12.000 de lire sterline.

TenderName

Deși la prima vedere pare ușor, în alegerea unei bărci pneumatice trebuie să primeze funcționalitatea. Categoria tender este cea mai cunoscută publicului, aceasta având o gamă variată din care poți alege: 28 de modele diferite, cu prețuri începând de la 400 de lire sterline.

Dacă aveți o poveste despre Zodiacul dumneavoastră, o așteptăm pe adresa redacției Nautica Magazine și noi o vom publica ! 

Sursa foto: zodiacmarine.co.uk

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: barci pneumatice, Zodiac
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement