Shuttle – Bike, bicicletă sau hidrobicicleta?

Home « Ambarcatiuni « Pneumatice

Compania italiană Engineering SBK a pus la cale un proiect inovator care să permită transformarea unei biciclete într-o hidrobicicletă în doar 10 minute, permiţând biciclistului să meargă pe apă ca şi cum ar merge pe uscat.

Proiectul Shuttle- Bike a început în 1992, în Vigevano, Italia, în apropiere de Milano, în orăşelul unde Leonardo da Vinci a petrecut mulţi ani lucrând la invenţiile sale.

Scopul final al proiectului a fost acela de a crea o "barcă-bicicletă gonflabilă" care să fie uşor de transportat şi care să permită biciclistului să se deplaseze atât pe apă, cât şi pe uscat.

Cu o greutate de până la 11 kg, cu o viteză maximă de 10 kilometri pe oră pe apă şi un timp de pregătire de sub 10 minute, fără a fi nevoie de instrumente, această bicicletă/hidrobicicletă a prins la public, fiind din ce în ce mai prezentă în garajele pasionaţilor de navigaţie pe uscat şi pe mare.

Aceasta este acum utilizată atât în Europa, cât şi în America în scopuri comerciale şi de petrecere a timpului liber.

Probabil cele mai mari avantaje ale acestui proiect sunt portabilitatea, uşurinţa de manevrabilitate şi costurile de întreţinere scăzute. Suportă o încărcătură de 125 kg în condiţii de siguranţă, dar în condiţii de salvare poate transporta chiar şi 200 kg.

Accesoriile de prindere permanentă sunt concepute pentru a bloca cadrul bicicletei fără a utiliza alte instrumente. Setul de clame universale se fixează rapid, la fel se procedează şi cu umflarea flotoarelor (în aproximativ 10 minute).

Flotoarele pot fi umflate cu ajutorul unei mici pompe dotată cu o pedală, pentru care este necesară forţa piciorului.

 

 

Irina B.

sursa foto: adventuresofgreg.com

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement