Secretele Veneției, cu caiacul (foto)

Home « Ambarcatiuni « Pneumatice

Vizită în adâncurile Veneției? Pun pariu că foarte puțin dintre voi au făcut-o! Marea majoritate a turiștilor de opres a vizita principalele atractii turistice în gondole, pe un traseu stabilit de navigatorii acestora. Însă, adevărata frumusețe se află în adâncurile orașului. Nu ne referim la scuba diving, ci la vizitarea străduțelor lăturalnice, unde localnicii își trăiesc viața de zi cu zi, departe de agitația turistică.

Veneția se întinde pe 117 insule mici, care sunt strâns împletite cu 177 canale și 409 poduri. Canalele largi sunt cele mai populate cu turiși, însă cele strâmte îți permit să vezi cele mai adânci secrete ale orașului. Secrete care dezvăluie adevărata față a Veneției, una nu foarte glamour, cum este prezentată ea turiștilor, însă extrem de interesantă ce merită văzută...

Sate pur tradiționale

Însă, acest tip de exlorare a Veneției se poate realiza doar cu ajutorul unui caiac, cu care ai acces pe toate canalele navigabile, fie ele cât de mici. În plus, sunt și cele mai ieftine întrucât le poți închiria cu 25 euro/zi. Orașul deține canale navigabile secrete, pe care nici chiar turiștii fideli nu le cunosc în totalitate. Sunt străzile comune, pur tradiționale, ale Veneției, pe care localnici își duc traiul de zi cu zi. Locuințe în care aspectul nu este foarte important, nefiind o zonă turistică, însă care formează o lacună mică admirabilă. Tot ce-ți trebuie este o hartă detaliată a canalelor navigabile din oraș și de un punct de reper, pentru a ști unde să te întorci.

De ce caiac în Veneția

Pe lângă posibilitatea de a exlora adevăratul tradiționalism venețian, există și o diferență puternică de prețuri la închirierea ambarcațiunilor. Spre exemplu, pentru a te plimba cu gondola, plătești 100 euro/40 de minute, iar pentru a închiria o ambarcațiune proprie cu motor îți trebuie 150 euro/zi. Vaporetti, transportul în comun al orașuluicu feribotul, costă 6 euro/ 60 de minute, sau 1euro traversarea. S-au poți opta pentru Tourist Travel Card care variază între 13 și 30 de euro, care este varabil între 12 și 72 de ore. Iar caiacul și canoe au cele mai mici prețuri: 25 de euro/ zi și te plimbi pe trasee lăturalnice, nu pe cele obișnuite de turiști.

Cum să închiriezi un caiac în Veneția

Singura companie de închiriat caiace este Venice Kayak. Iar regulile nu sunt foarte lejere: Nu poți închiria un caiac și naviga pe Grand Canale, printre vaporetti, bărci de poliție, de ambulanță sau altele necesare orașului. Vei avea parte de un ghid, care nu îți va spune pe unde să navighezi, ci te va duce el în siguranță la orice destinație dorești. Dacă preferi să fii ghidat de altcineva, poți alege alți ghizi din oraș. Singura problemă: trebuie să ai ghid când închiriezi un caiac. Este o măsură de siguranță pentru a evita accidentele. Însă, tot este varianta cea mai ieftină și eficientă de a descoperi întregul oraș Venețian, de la mâncare, până la așezări tradiționale.

Gina Rotaru

Foto: http://www.italianfix.com / thesundaytimes.co.uk

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: caiac Venetia, inchirieri caiac, noiembrie, turism Venetia
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement