Uraganul Sandy scufundă Arca lui Noe

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Uraganul Sandy lovește în nave istorice! Furtuna care a devastat America a distrus aproape în întregime nu doar velierul HMS Bounty, ci și celebra navă Arca lui Noe! Nu este vorba despre originala ambarcațiune, ci o replică în dimensiuni reale, construită pe platoul de filmare din Long Island Sound. Nava urma să apară în producția biblică a scenaristului Darren Aronofsky, alături de actori precum Russell Crowe și Emma Watson. Distrugerea acestei nave istorice ar putea reprezenta una dintre cele mai mari pagube suferite vreodată de industria filmului.

Arca lui Noe este o ambarcațiune de 137 de metri lungime, construită în Oyster Bay, din Long Island Sound. Loc în care uraganul Sandy a lovit pentru prima oară! Autoritățile nu au reușit să estimeze pagubele, zona fiind complet devastată de valurile și rafalele puternice de vânt.

115 milioane de dolari pe apa uraganului

După scufundarea legendarului velier HMS Bounty, uraganul Sandy bagă din nou America sub umbra datoriilor financiare! Industria de film de la Hollywood și-a dat bugetul peste cap, fiind nevoită să investească noi sume colosale în refacerea ambarcațiunii și a locației pentru filmare. Bugetul filmului era de 115 milioane de dolari, iar filmările trebuiau finalizate până în data de 9 noiembrie. Producția a fost închisă duminică 28 octombrie și a repornit joi, 1 noiembrie.

Singura problemă: lansarea filmului s-ar putea face cu mari întârzieri, ceea ce ar duce la pierderi materiale substanțiale. În plus, nici lucrările de reconstrucție ale ambarcațiunii nu vor putea fi făcute la minut... Mai mult, uraganul a închis toate cinematografele din New York, iar încasările box-office-ului american au fost de 3.000 de dolari față de un milion de dolari, câștigul obișnuit.

Lucrări de reconstrucție

Ambarcațiunea Arca lui Noe urmează să fie refăcută conform scenariului filmului, iar lurările ar putea să dureze săptămâni întregi. Cu toate acestea, conducerea Studio Paramount, care se ocupă de realizarea filmului, este relaxată. Este convinsă să lucrările nu vor împiedica restul activităților, existând probabilitatea ca producția să se lanseze în luna martie a anului 2013. Cât despre costurile de restaurare, Studio Paramount nu vrea să divulge nimic.

A lăsat totul pe mâna asigurărilor și refuză să dea presei detalii, fie vorba și despre o mică estimare a sumei. Potrivit acestora, vor să evite speculațiile și să se axeze pe promovarea filmului. Restul, despre cum va arăta Arca lui Noe după lucrările de reconstrucție, rămâne să vedem în cinematografe. Așadar, pregătiți-vă bani pentru premieră!

Gina Rotaru

Foto: hollywoodreporter.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: octombrie, porturi America, porturi inundate, uraganul Sandy
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement