Ridicole sau inventive? Concepte yacht 2013 (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

 

Vara 2013 aduce noi concepte inedite de yachturi. Modele care s-ar putea concretiza în următorii ani. Câteva dintre aceste concepte au fost prezentate și în 2013, iar rezultatul ne-a cam lăsat uimiți. Ridicole sau inventive? Spuneți-vă voi părerea! Printre cele mai atractive concepte se numără yachtul „The Transformers” și  „Yactul Zburător”.

 

„The Transformers” se poate transforma dintr-o barcă de agrement într-un mega-yacht de lux, iar „Yactul Zburător” se comportă ca un yacht pe apă și ca un avion în aer. „The Transformers” este considerat un model înșelător, creat de designerul Julien Anglade, care ar putea ajunge în curând în posesia cinematografiei. Este un concept pe cât de surprinzător ca design, pe atât de eco-frendly, fiind echipat cu vele solare, care duce al o economie majoră privind consumul de combustibil.

Pescăruș eco-frendly

Un alt model inedit se numește Voronoi. Un yacht de lux care a fost creat de Hyun-Seok Kim și este numit după modelul de grilaj Voronoi. Un grilaj în design de broderie, care acoperă întreaga punte. La prima vedere ai spune că e o dantelă întortocheată. Privit mai atent, e destul de interesant, dar tot inutil. Credem noi! Fiind proiectat pentru divertisment și vacanțe în largul mării, Voronoi vine cu numeroase căzi cu hidromasaj, o piscină și chiar teren verde de golf amenajat fix pe punte.

Un model uimitor este „Pescărușul” al cărui design nonconformist are o utilitate. Este un model eco-frendly mână în măduva structurii, care consumă foarte puțin combustibil întrucât aripile lui sunt de fapt panouri solare! Design-ul inteligent poartă semnătura studioului Novague Studio. Curioși care-i cea mai tare parte? „Aripile” pescărușului se mișcă și se poziționează în funcție de puterea soarelui, pentru o absorbție maximă de lumină.

Yacht insulă sau avion?

Și cum pe unii navigația îi duce cu gândul la zbor, am ajuns să admirăm și yachtul avion! Designerul francez Yelken Octuri a creat un concept de yacht ce ar putea afecta producătorii de yachturi și croaziere laolaltă! Un yacht avion cu toate funcțiile necesare din ambele. Iar dacă unele concepte ciudate nu vor ajunge niciodată la faza de concretizare din lipsa clientelei, Yachtul Zburător are deja câteva oferte.

Și după varianta aer-apă, admirăm proiectul „Yachtul insulă”. Arată ca o insulă ancorată pe fundul oceanului. „Yachtul insulă” beneficiază de o tehnologie perfomantă și de un design destul de atractiv. Acest model este de fapt o junglă plutitoare, care asigură siguranță, confort, un mediu curat întrucât pe pe puntea superioară este un paradis tropical cu plajă. Proiectul ar urma să se concretizeze în următorii ani.

Gina R.

Foto: list25.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement